Две отделни поръчки за модернизация и разширяване на общо 31.5

...
Две отделни поръчки за модернизация и разширяване на общо 31.5
Коментари Харесай

С близо 260 млн. лв. ще се разшири пътят от ГКПП-Калотина до Сливница

Две обособени поръчки за рационализация и разширение на общо 31.5 км път от граничния пункт " Калотина " до Сливница за общо 258.6 млн. лева,обяви пътната организация.

До 13 ноември ще се одобряват предложения от евентуални реализатори на модернизацията на сектора след Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина “ до пътния възел при Драгоман, чиято дължина е 14.5 км.

Предвидени са 141 667 715 лева без Данък добавена стойност, част от които са от механизма " Свързана Европа “, за разширение на съществуващия път. Някои сектори ще бъдат с усъвършенствани благоприятни условия, с цел да може да се минава по тях със 100 км/час. Отсечката ще бъде с по две ленти за придвижване в посока и лента за спешно прекъсване. Предвижда се да има вход и излаз към интермодалния терминал Драгоман. Ще бъдат построени 10 огромни уреди, две от които са при пътните възли " Калотина “ и " Драгоман “. Срокът за осъществяване на поръчката е 852 календарни дни.

До 16 ноември пък ще се одобряват предложенията от претендентите да проектират и извършат модернизацията на 16.98 км път от Драгоман до Сливница, която също планува разширение на съществуващия път. Прогнозната цена на този ремонт е 117 млн. лева без Данък добавена стойност като парите са обезпечени от републиканския бюджет.

Планирано е двулентовият път да стане четирилентов, а в обособени сектори да се реализира скорост от 110 км/час. Срокът за осъществяване на поръчката е 910 календарни дни.

Модернизацията на пътя ще усъвършенства трансграничната връзка на страната ни със Сърбия, а от там и с Унгария, Австрия и Англия. С построяването на правата ще се понижи времето за пътешестване и ще се обезпечат комфортни и безвредни условия за придвижване, допълват от пътната организация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР