Две от звездите на латвийския баскетбол в последните години -

...
Две от звездите на латвийския баскетбол в последните години -
Коментари Харесай

Официално: България ще се изправи срещу две от звездите на Латвия

Две от звездите на латвийския баскетбол в последните години - играчите на участника в Евролигата Химки Янис Тима и Дайрис Бертанс, ще се причислят към мъжкия народен отбор за решителните дуели от квалификациите за ЕвроБаскет 2022 против България и Босна и Херцеговина на 20 и 22 февруари, оповестиха от локалната федерация. Двамата баскетболисти ще вземат присъединяване в мача на клубния си тим против Баскония на следващия ден от 19:00, като незабавно след него ще пътуват към Рига, с цел да се причислят към останалите си съотборници от състава на Латвия.

" Имаше разнообразни повратни моменти в процеса на връзка по отношение на присъединението на играчите от клуб в Евролигата към националния, само че през днешния ден получихме утвърждение от генералния управител на Химки за Дайрис и Янис ", споделя координаторът на мъжкия тим на Латвия Емилс Томс. " Благодарим на клуба за отзивчивостта, а на играчите - за готовността да оказват помощ на националния тим във значимите мачове. Ще осъществим формалностите по отношение на пътуването, като и двамата ще бъдат в Рига в петък ", добави членът на управлението.

Komandai pievienosies ar Jnis Timma un Dairis Bertns! Paredzams, ka abi basketbolisti ceturtdien Maskav piedalsies Eirolgas spl ar Baskonia”, un piektdien ieradsies Rg.
— Basket.lv (@basketbols)
Тима записва приблизително по 7.4 точки и 2.9 битки в 15 дуела през сегашния сезон в Евролигата, до момента в който Бертанс оставя по 5.3 точки и 1.3 битки в 18 срещи. България играе против Латвия в събота от 19:30, като възможна победа на " лъвовете " ще ги изпрати на ЕвроБаскет 2022.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР