Две от водещите фигури в германския футбол Карл-Хайнц Румениге и

...
Две от водещите фигури в германския футбол Карл-Хайнц Румениге и
Коментари Харесай

Водещи фигури защитиха решението на УЕФА за допускане на руснаци и беларуси

Две от водещите фигури в немския футбол Карл-Хайнц Румениге и Ханс-Йоахим Вацке опазиха решението на Европейската централа (УЕФА) да допусне още веднъж съветски тимове при 17-годишните до интернационалните надпревари на фона на заканите за протест от няколко страни.

Изпълнителният комитет на УЕФА по-рано реши да разреши на юношеските сформира да се завърнат, без да употребяват никакви национални знаци, като в същото време продължава да поддържа възбраната за присъединяване на съветските тимове при мъжете и дамите до момента в който трае войната в Украйна.

Вацке и Румениге са представителите на Германия в изпълнителния комитет. Пред вестник " Билд " Ханс-Йоахим Вацке увери, че решението несъмнено не е намаляване на отрицателната позиция към Русия, защото старшите тимове остават изключени.

" Това е поради децата, които не са виновни за отвратителната война и чиито животи не е образувана политическа воля ", добави вицепрезидентът на Германската футболна федерация.

Румениге разяснява: " Децата са жертви на войната. Те са почтени и имат потребност от помощ, не носят отговорност за войната и не би трябвало да бъдат в допълнение наказвани. Затова гласувах " За " за позволяване на присъединяване им. "

Германската футболна централа към момента не е коментирала решението на УЕФА, до момента в който Англия, Полша, Латвия, Литва, Швеция, Норвегия и Финландия оповестиха, че няма да играят против съветски тимове.

Украинската федерация по футбол заяви, че ще бойкотира надпревари, в които вземат участие съветски сформира и осъди решението, призовавайки УЕФА да го преразгледа.
 Водещи сили в естетическата гимнастика бойкотират международното поради руснаци и беларуси
Водещи сили в естетическата гимнастика бойкотират международното поради руснаци и беларуси

Допускането на спортисти от страните-агресор нанася към този момент съществени вреди

Европейските шампионати до 17 години при юношите и девойките са планувани за идната година, надлежно в Кипър и Швеция, а квалификациите ще започват през октомври 2023 година.

Международният олимпийски комитет (МОК) предложи връщането на спортисти от Русия и Беларус в интернационалните конкуренция, само че единствено за самостоятелните спортове, а не в отборните. Очаква се решението на МОК дали да допусне тези спортисти за присъединяване на Олимпиадата в Париж.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР