Две от трите районни избирателни комисии (РИК) в София ще

...
Две от трите районни избирателни комисии (РИК) в София ще
Коментари Харесай

Изборните резултати в София ще се отчитат в НДК и "Арена Асикс"

Две от трите районни изборни комисии (РИК) в София ще регистрират изборните резултати от вота на 2 април в Националния замък на културата (НДК). Става дума за хартиените и машинните бюлетини от 23 многомандатен изборен регион (МИР) и 25 МИР. 24 РИК ще регистрира резултатите от вота в " Арена Асикс ".Това се схваща от оповестените решения на комисиите.

Пред " Дневник " ръководителят на 23 РИК Борислав Тасев (номинация на " Продължаваме промяната " ) уточни, че НДК е за предпочитане, тъй като на предходните избори организацията е била добра. Очаква протоколите от секциите за гласоподаване да стартират да идват в НДК към три часа след края на изборния ден, тъй като поради опцията за необятна приложимост на хартиени бюлетини и оттова на протоколите за гласоподаване първичната обработка на резултатите от секциите ще отнеме повече време.

Тасев чака, че отчитането на резултата в РИК този път ще продължи до към обяд на 3 април, до момента в който на изборите на 2 октомври предходната година работата е завършила в 5 сутринта.

" Дневник " не съумя да се свърже с ръководителя на 25 РИК Виолета Темелкова-Петрова (номинация на ГЕРБ-СДС) за повече информация за претекстовете за решението комисията да регистрира резултати от изборите още веднъж в НДК. На уеб страницата на комисията е посочен мобилен номер, на който отговори представител на 25 РИК, която не се показа. Каза, че не може да даде номер на ръководителя на комисията. Заради изборите рок операта " Есмералда - Парижката Света Богородица " е преместена от 31 март за 19 април, уточни пред " Дневник " представител на пресслужбата на НДК. Други промени в организацията на двореца на културата към този момент не са известни. Пред " Дневник " ръководителят на 24 РИК Петър Георгиев (номинация на " Демократична България " ) уточни, че за пети избори комисията ще се обитава в " Арена Асикс ". Очаква, че отчитането на резултатите ще продължи най-малко до обяд на 3 април, тъй като протоколите, които секционните комисии попълнят, са по-сложни, чакат се повече неточности и времето за компютърната им обработка също ще се усили.

23 МИР обгръща софийските региони " Витоша ", " Изгрев ", " Красно село ", " Лозенец ", " Младост ", " Панчарево ", " Студентски " и " Триадица ". 24 МИР обгръща софийските региони " Възраждане ", " Искър ", " Кремиковци ", " Оборище ", " Подуяне ", " Сердика ", " Слатина " и " Средец ". 25 МИР обгръща софийските региони " Банкя ", " Връбница ", " Илинден ", " Красна поляна ", " Люлин ", " Надежда ", " Нови Искър " и " Овча Купел ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР