Две от трите партии в Демократична България - ДСБ и

...
Две от трите партии в Демократична България - ДСБ и
Коментари Харесай

След ДСБ, и Да България се съгласи на преговори за коалиция с ПП

Две от трите партии в " Демократична България " - ДСБ и " Да България " - стартират договаряния за вероятно общо явяване на изборите на 2 април дружно с " Продължаваме промяната ".

Решението на партията на Христо Иванов беше оповестено късно в неделя против понеделник, часове откакто ДСБ упълномощи своето управление.

Националният съвет на Демократична България дава мандат на своето водачество да води " договаряния за взаимни дейности (предизборна или следизборна коалиция) " с Политическа партия освен за предварителните избори, само че и за локалните избори наесен.

Двете условия за тази цел, съгласно известието на " Да България " са:
Подписване на съдружно съглашение сред Демократична България и Политическа партия, което да дефинира политическите цели на обединението и да образува механизъм за взимане на решения, който подсигурява демократична съдружна култура;Създаване на стратегия за ръководство на обединението, която да отразява идеологическите разлики сред Демократична България и Политическа партия, да подсигурява дясно-центристката еднаквост на Демократична България и нейните цели за рационализация на страната, ориентирани към нововъведенията и стопанска система с висока добавена стойност, цифровата промяна, блян към уравновесен бюджет, реформиране на институциите в страната и реализиране на господство на правото.
От партията слагат пет съществени национални задания, " за които сега има отворен исторически прозорец ": приемането на България в Шенген, влизане в еврозоната, " депутинизация и подсилване на националната сигурност, осъществяване на Плана за възобновяване и резистентност и осъществяване на правосъдна промяна и търсене на конституционно болшинство за " дълбока промяна на модела за ръководство на прокуратурата.

" За да може да бъде сбъднат този дневен ред, след изборите би трябвало да се излъчи същинско демократично реформаторско парламентарно държавно управление. За задачата “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” би трябвало да намерят подобаващия формат за присъединяване на изборите, който да може в най-голяма степен да подсигурява приемането на първия мандат и сполучливото осъществяване на политическата формула, която Политическа партия и Демократична България предложиха за реализиране на втория и третия мандат в границите на 48-ото Народно заседание. ", се споделя в позицията.

За да завоюват първия мандат - или двете групи би трябвало да се коалират преди изборите и да вземат максимален брой гласове, или да се явят поотделно и сборът от вота им да е по-висок от този на всички други парламентарни групи.

Второто изискване беше реалност и в 48 Народно заседание - депутатите на Политическа партия и Демократична България, взети дружно, бяха повече от тези на първата мощ ГЕРБ след изборите на 2 октомври 2022 година

Двете парламентарни групи избраха да не се сплотяват за да вземат първия мандат вместо ГЕРБ, откакто разпределението на силите в Народното събрание беше взаимно блокиращо.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР