Две от най-старите аукционни къщи в света обявиха тази седмица,

...
Две от най-старите аукционни къщи в света обявиха тази седмица,
Коментари Харесай

"Сексът не продава изкуство" - акуционни къщи се отказаха от момичета на търговете

Две от най-старите аукционни къщи в света оповестиха тази седмица, че се отхвърлят от практиката да употребяват единствено девойки и дами, позиращи до творби на изкуството, предлагани на търг. Това е следващият сигнал, че сексизмът не оказва помощ за продажбите, разяснява фондация " Томпсън Ройтерс ".

" Сотбис " (Sotheby`s) и " Кристис " (Christie`s) оповестиха, че към този момент мъже от личния състав им ще вземат участие на фотосесиите за рекламиране на избрани творби преди деня на наддаването. Снимките се разпращат на евентуални клиенти и, наподобява, смяната е реалност от известно време, само че бе разгласена след сериозна обява на уеб страницата artnet.com.

От " Кристис " разясняват, че медии и фотографи са привикнали да желаят за фотосите си категорично да театралничи момиче, само че това към този момент няма да бъде одобрявано.

Джема Мармълейд, създател и преподавател по снимка в Университета на Дарби, счита, че решението е доста закъсняло. " Клишето за пасивно съзерцаваща, най-много млада, бяла, хетеронормативна дама от междинната класа се задържа прекомерно дълго по фотосите за показване на препоръчани на търг творби. "

Освен това по данни на 2018 Art Market Report на търсачката за аукциони Barnebys делът на дамите, интересуващи се от пазара на изкуство, непрестанно пораства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР