Две от най-познатите български имена не само на родната артистична

...
Две от най-познатите български имена не само на родната артистична
Коментари Харесай

Иван Шопов и Насимо в уникална колаборация

Две от най-познатите български имена освен на родната артистична сцена, само че и в интернационален проект - геният на електронния тон и продуцент Иван Шопов и емблематичният стрийт арт художник Насимо, сплотяват креативен сили за една неповторима колаборация по случай новите си независими планове. Това са албумът " Kanatitsa - Remixed " на Иван Шопов и фолклорна групировка " Авигея ", в който се включват повече от 25 локални и задгранични електронни актьори, и изложбата " LIfe is a Study " по случай новата книга " 25 Years of Nasimo: Sketchbook " на известния художник.
Иван Шопов, прочут още като Cooh или Balkansky и Станислав Трифонов - Насимо, са положителни другари, които са работили дружно през годините и не престават да го вършат и до през днешния ден. Въпреки че творят и се развиват в две разнообразни сфери на изкуството, те не стопират да си оказват помощ и да не престават да намират пресечна точка сред музиката и изобразителното изкуство, обединявайки двете посоки по автентичен нов метод.
В случая, Насимо стана създател на визията за обложката на " Kanatitsa - Remixed " на Иван Шопов и Авигея, чиято публична промоция ще се случи на 18 май в столичния " Music Jam Club ", а Иван ще се заеме с озвучаването на формалното разкриване на изложбата на Насимо " LIfe is a Study " на 15-ти май в изложба " 2.0 " в София, придружена от показване на книгата " 25 Years on Nasimo: Sketchbook ".
Познат като един от пионерите на източноевропейската графити просвета, Насимо е един от най-популярните модерни български художници по света. Известен е с това, че платната му постоянно са с размерите на цели здания, само че и освен. На 15-ти май от 19:00 в столичната изложба " 2.0 " Насимо ще открие своята нова галерия " LIfe is a Study ", както и ще показа книгата " 25 Years on Nasimo: Sketchbook ".
Книгата-албум ще включва работни етюди и маслени платна, събирани от художника през годините, като елементи от нея ще наблюдават процеса по основаването на някои от неговите най-емблематични произведения, от скици до приключени монументални фрески. Включените автобиографични текстове, от своя страна, ще разкрият любопитни обстоятелства, свързани с неговото професионално и личностно развиване. Едно от платната, които ще забележим на " LIfe is a Study " е точно превъзходната визия на новия музикален план на мултижанровия актьор и продуцент Иван Шопов " Kanatitsa - Remixed ".

Кирил Станоев
Само три дни по-късно, на 18-ти май в столичния клуб " Music Jam " (ул. " Пиротска 5 ", София), интернационално приетият Иван Шопов, изявявал се на някои от най-елитните музикални конгреси в света, пък ще бъде хазаин на формалната премиера на " Kanatitsa – Remixed ": огромен 8-часов маратон с над 12 актьора в двете зали: в главната Иван Шопов и " Авигея " ще показват онлайн композициите от албума, а майсторите на електронния тон Nocktern, 1000 names, Kliment и The Science ще се погрижат за загряване на атмосферата. В главната зала ще се изявят още LQ, Ogonek и Cooh, които ще поддържат високия празненство градус до ранни зори.
Паралелно, във втората зала, уменията си зад пулта ще показват изявените електронни музиканти The Third Man, Betafuture, Smyah и Mytrip.
Събитието е предстоящо с голям интерес, защото е първото взаимно присъединяване на Иван Шопов и " Авигея " в София от година насам и скоро след завръщането им от Съединени американски щати и Канада, където музикантите показаха творчеството си на няколко лайва в Торонто, Чикаго, Лос Анджелис и Сан Диего и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР