Чернокожо братство и група инженери изтеглят конгресите от Флорида заради „расистките политики“ на държавата

...
Две от най-големите организации в нацията, които се грижат за
Коментари Харесай

Две от най-големите организации в нацията, които се грижат за чернокожите професионалисти, казват, че преместват годишните си конгреси извън Флорида, защото губернаторът и щатските законодатели стават все по-нечувствителни към цветнокожите.

Fraternity Alpha Phi Alpha каза наскоро, че конгресът му е планиран да се проведе в Орландо през 2025 г., но организацията сега търси другаде поради „вредните, расистки и безчувствени политики на губернатора Рон ДеСантис срещу чернокожата общност ." Преместването на конгреса ще струва на Флорида милиони долари икономическа дейност, каза президентът на групата Уилис Лонзър III.

„В тази среда на произведено разделение и атаки срещу чернокожата общност, Alpha Phi Alpha отказва да насочи прогнозираното икономическо въздействие от конвенцията на стойност 4,6 милиона долара към място, враждебно към общностите, на които служим“, каза Лонзер III в изявление. „Въпреки че преместваме нашия конгрес от Флорида, Alpha Phi Alpha ще продължи да подкрепя силното застъпничество на Alpha Brothers и други защитници, борещи се срещу продължаващото нападение срещу нашите общности във Флорида от губернатора Рон ДеСантис.“

Разкрити са забравените черни гробища във Флорида Прочетете какво казват стандартите за обучение по история на чернокожите във Флорида относно робството. Тим Скот упреква ДеСантис за учебната програма по история на чернокожите във Флорида

Ходът на братството дойде няколко седмици, след като членовете на Националното дружество на черните инженери обявиха, че групата вече няма да провежда своя конгрес през 2024 г. Орландо, както беше планирано по-рано.. „Политическият климат във Флорида се стреми да подкопае“ това, което представлява NSBE, казаха от организацията пред Spectrum News.

казаха пред Inside Higher Ed.

Layne и Lonzer III имат предвид, отчасти на неотдавнашните действия на образователния съвет на Флорида за цензуриране на преподаването на афроамериканска история. Някои от промените в учебната програма включват положително отношение към робството, което включва уроци за това как „робите са развили умения“, които могат да бъдат използвани за „лична изгода“, според копие от държавните академични стандарти прегледано от CBS News. Подобни модификации, съчетани с нежеланието на Флорида и губернатора Рон ДеСантис да предложат класове по критична расова теория, накараха NAACP през май да издаде съвет за пътуване срещу щата, определяйки го като „открито враждебен“ към афро-американците.

Може да последват и други групи

Друго чернокожо братство — Omega Psi Phi — е планирано да проведе своя национален конгрес в Тампа следващата година, но лидерите му не са казали дали организацията ще се премести .

Офисът на DeSantis и държавните туристически служители не отговориха веднага на искане от CBS MoneyWatch за коментар в четвъртък.

Туризмът е голям бизнес във Флорида, като щатът е посрещнал 137,6 милиона посетители през 2022 г., 13% увеличение спрямо 2021 г. Посетителите са допринесли със 101,9 милиарда долара за икономиката на щата и са подкрепили повече от 1,7 милиона работни места през 2021 г., според най-новите данни от Visit Florida.

Disney World, едно от най-големите привличания за туристи, също е въвлечен в продължаващ спор с DeSantis. Съвсем наскоро Disney отмени план за 1 милиард долара за изграждане на кампус във Флорида. Враждата започна, след като Дисни публично разкритикува щатския закон „Не казвай гей“.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР