Две от най-големите компании за добив на злато в света

...
Две от най-големите компании за добив на злато в света
Коментари Харесай

Най-големият производител на злато в света дава $17 милиарда за свой конкурент

Две от най-големите компании за рандеман на злато в света водят договаряния за основаване на световен колос за произвеждане. Ако договорката се реализира това ще е най-голямото предложение за усвояване, оповестено тази година, пишат международните организации.

Регистрираната в Съединени американски щати Newmont, която е най-голямата златодобивна компания в света по рандеман, насочи оферта за всички акции на австралийския си съперник Newcrest, който се прави оценка на близо $17 милиарда.

След новината акциите на Newcrest нарастнаха с 10%, достигайки най-високото си равнище от май 2022 година.
 Newmont Mining купува Goldcorp в договорка за $10 милиарда
Сделка за $10 милиарда основава най-големия производител на злато в света

Тя ще създава 6-7 милиона унции злато през идващите 10 години

Офертата на Newmont за Newcrest ще бъде най-голямата договорка за сливания и придобивания, оповестена до момента през тази година, съгласно данни на Dealogic. Бизнес колаборацията ще сплоти двете компании след съвсем четвърт век и ще сътвори един същински колос в добива на злато.

Нещо повече, договорката ще сложи четири от петте най-големи златни мини в Австралия под контрола на една компания. Затова се изисква утвърждението на австралийското държавно управление.

Newcrest е по-голяма цел за най-големите компании в бранша на златото. Тя има мини в Австралия, Канада и Папуа Нова Гвинея, като през последните години е била в полезрението на Newmont и Barrick.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР