Две от най-дългите и най-натоварени от автомобили улици, както и

...
Две от най-дългите и най-натоварени от автомобили улици, както и
Коментари Харесай

В Баня ремонтираха две важни улици и един парк с пари от дър...

Две от най-дългите и най-натоварени от коли улици, както и дребен парк в град Баня бяха ремонтирани по планове на кметството и Община Карлово. Дейностите бяха финансирани от страната посредством разпореждане на Министерски съвет през декември 2020 г. 

До няколко дни улиците " Родопи " и част от " Карловска " ще грейнат с изяло нов образ. Придобивката за жителите, гостите и пътуващите през града е значима. Тези ремонти  към този момент завършват. Те са част от огромните действия, с които през последните пет-шест години Баня трансформира доста своя образ след застой от близо две десетилетия.

Улица " Родопи "   е една от най-дългите улици, тя е с дължина към 2 км и е една от най-натоварени улици в Баня. Преди две години по нея бе сменен целия тръбопровод, а в този момент е напълно актуализирана. Старата настилка и тротоарите бяха отстранени, положен бе нов асфалт и построени нови тротоари.

Ремонтът на улица " Карловска " обгръща сектор от 400 метра, по него бе сменен довеждащ колектор за питейната вода. Старият аварираше постоянно и оставяше част от обитаемото място без вода.

По същия план бе облагороден паркът при остарялото кметството. Там бяха построени с настилка няколко алеи, сложени са пейки, нови осветителни тела, има и ново озеленяване.

Остава да се довърши улица „ Карловска “. Там се пренарежда паважната настилка и ремонт на компрометирани сектори, които са пропаднали при ремонт на повреди на водопровода.

Комисия по сигурност на движението  към този момент обходи  ремонтираната улица " Родопи ". Там е  сложена хоризонтална и отвесна маркировка, обозначени са  пешеходни пътеки. Комисията ще забрани придвижването на тежкотоварни коли над 10 тона по улицата.

С разпореждане на Министерския съвет от декември 2022 година за община Карлово бяха разпределени 2 522 000 лева, от които 1 200 000 лева са за реорганизация и главен ремонт на 2 улици и паркове в град Баня.

Със 120 хиляди се ремонтира покривът на НЧ “Христо Ботев “ в Калофер, за града са отпуснати още 55 хиляди лв. за ремонт на покрива на кметството. 548 хиляди лв. са заделени за ремонт на улици в град Карлово. Близо 600 000 лева са за ремонт на улици и площади по селата, от които 149 000 са благоустрояване на площада в село Ведраре, а останалите - за улици по селата  Войнягово, Дъбене, Богдан, Горни Домлян, Васил Левски, Христо Даново, Кърнаре, Каравелово и Певците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР