Две от компаниите под шапката на “Артекс са предявили пред

...
Две от компаниите под шапката на “Артекс са предявили пред
Коментари Харесай

Артекс съди водачи на протеста срещу небостъргача Златен век

Две от фирмите под шапката на “Артекс ” са предявили пред Софийския градски съд (СГС) искове против двама от главните уредници на митингите срещу градежа на небостъргача “Златен век ” в столичния кв. “Лозенец ”. Това оповестиха от пресслужбата на съда, написа svobodnaevropa.bg.

“Артекс Инженеринг ” и “Артекс - Златен век ” претендират от Никола Вапцаров и Мариан Башур солидарно по 100 000 лева по всяко от двете производства. Гражданските каузи са формирани на 5 юни за непозволено увреждане по Закона за отговорностите и договорите.

От “Артекс ” настояват, че Вапцаров и Башур са уязвили репутацията на строителната компания посредством голям брой свои медийни изказвания, с които са популяризирали оскърбителен и обидни изказвания.

Казусът със „ Златен век “ доби гласност след разкритията към апратментите, които представители на властта са си осигурявали от компания „ Артекс “ на цени доста по-ниски от пазарните.

В момента градежът е спрян, макар че първаначално от ДНСК твърдяха, че документите на „ Артекс “ за „ Златен век “ са изрядни и, че това дали строителството му дава отговор на закона, би трябвало да постанови съдът.

След разрастването на абсурда, което докара и до персоналната интервенция на премиера Бойко Борисов, от строителния надзор откриха съображение за замразявнето на строителството, което оправдаха с открити разминавания сред проетка за градежа и осъществяването му. Същите учредения по-рано не бяха установени от ДНСК, макар многочислените сигнали към дирекцията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР