Две от емблематичните имена в славния състав на ЦСКА от

...
Две от емблематичните имена в славния състав на ЦСКА от
Коментари Харесай

Стойчо и Джевизов: Наричаха ни убиец на шампиони

Две от емблематичните имена в славния състав на ЦСКА от началото на 80-те години на предишния век - Стойчо Младенов и Спас Джевизов, си припомниха незабравимата победа над Ливърпул, от която през днешния ден се навършват 41 години.

На 17.03.1982 година на националния стадион " Васил Левски " в четвъртфинален мач реванш от шампионата на КЕШ ЦСКА побеждава с 2:0 с два гола на Стойчо Младенов и отстранява настоящия европейски първенец Ливърпул пред над 70 000 фенове на Националния стадион " Васил Левски ".

" С тези два гола приключих труда на целия тим. Наричаха ни палач на първенци. Победихме първенеца на Франция, първенеца на Германия и несъмнено, първенеца на Англия. Да не забравяме и успеха против първенеца на Испания Реал Сосиедад. Бяхме 17-18 индивида - тим с огромно качество, а не количество. Всеки си защитаваше престижа и марката " ЦСКА ". Много пъти съм казвал, че който се приближи до ЦСКА и работи в ЦСКА, остават белязани за цялостен живот ", сподели Стойчо Младенов в особено видео от Националния стадион " Васил Левски " за канала на ЦСКА 1948.

" Този стадион събираше 70 000 и беше цялостен догоре. Това беше мач на целия български народ и след края на мача всички се целуваха и плачеха и това няма да го не помни. ЦСКА сподели качества и победи най-хубавия тим тогава в Европа ", сподели Спас Джевизов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР