Две от електроцентралите, свързвани с Христо Ковачки, са намерили незаконен

...
Две от електроцентралите, свързвани с Христо Ковачки, са намерили незаконен
Коментари Харесай

Биволъ казва, че ТЕЦ-ове, свързвани с Ковачки, подали фалшиви отчети за въглеродни емисии

Две от електроцентралите, свързвани с Христо Ковачки, са намерили противозаконен метод да спасят финансовото си състояние. Това написа в.

Сайтът твърди, че съгласно публични данни, оценени от OCCRP, Топлоелектрическа централа " Бобов дол " и още една въглищна централа обвързвана с него – " Брикел " – са подали занижени доклади за въглеродните си излъчвания през последните три години, като по този метод са си икономисали минимум 26,630 милиона евро.
 Най-големите длъжници в България - има доста познати имена, диря даже до Поли Пантев Най-големите длъжници в България - има доста познати имена, диря даже до Поли Пантев
Известни са компаниите, които са с най-големи задължения към страната. Това стана ясно, откакто Национална агенция за приходите стремително разгласява лист с най-гол...

В журналистическия материал написа, че данните за излъчванията били заверени от компания, основана от 27-годишен мъж. Компанията е без предхождащ опит във верификацията на излъчвания, твърди " Биволъ ". Въпреки това в границите на няколко месеца тя се е сдобила с 12 клиенти, всички свързани с Ковачки, се споделя в материала.

Изпълнителният шеф на " Брикел " Янилин Павлов изясни, че електроцентралата е докладвала по-ниски излъчвания, тъй като е почнала да употребява по-обогатени въглища. Той сподели още, че излъчванията са " калкулирани въз основата на данни от самостоятелни упълномощени лаборатории и доказани от способените институции ".

Директорът на " Бобов дол " Спасов отхвърли централата да е подавала погрешни данни за излъчванията си, като добави, че отговорността за това е на компанията, която верифицира данните. " Този фактор е утвърден и е минал през всички инспекции ", сподели шефът.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР