Две от дамите в проекта на Кирил Петков и Асен

...
Две от дамите в проекта на Кирил Петков и Асен
Коментари Харесай

Жените в `Продължаваме промяната`: Десни политики за социални цели |

Две от дамите в плана на Кирил Петков и Асен Василев " Промяната продължава " дадоха първите си телевизионни изявленията. Яна Балникова и Калина Константинова обявиха, че главен приоритет на партията е привличането на вложители, за което обаче е належащо премахването на корупцията.

Бившият длъжностен зам.-министър на икономиката  Яна Балникова съобщи пред Българска национална телевизия, че има потребност от смяна и това е главната причина за основаването на партията на Кирил Петков и Асен Василев: 

" Това, което видяхме последните 4 месеца в министерството, беше просто разочароващо и обезсърчаващо на доста равнища - където и да отворим, каквото и да пипнем, който и развой да проучим - все излиза някакъв проблем, някакъв метод, по който няма надзор къде отиват средствата в тази страна. "

Тя разяснява, че това, което стопира вложителите, е корупцията.

Относно бъдещите вероятни обединения Балникова съобщи, че " Продължаваме промяната " е подготвена " да работи с всеки, който поддържа нашите правила ".

Калина Константинова , също някогашен длъжностен зам.-министър на стопанската система, съобщи пред бТВ, че партията на Кирил Петков и Асен Василев към момента търси мандатоносител, и че ще настояват името на обединението да бъде " Продължаваме промяната ".

Тя разяснява още, че партията мандатоносител ще бъде единствено " опаковка " на новия политически план.

Константинова удостовери още, че ще поддържат Румен Радев на идните президентски избори.

Според нея, стартираната от служебното държавно управление смяна не може да се случи за четири месеца, нито за още два.

" Решихме, че в случай че желаеме смяната да се случи, би трябвало да продължим със лични сили и да работим за това ", по този начин тя разяснява концепцията за основаването на " Продължаваме промяната ".

Основен приоритет на партията ще бъде основаването на обективна среда, която да бъде привлекателна за вложителите. Според нея е значимо страната да не пречи на бизнеса.

" Държавата би трябвало да се махне от пътя на бизнеса, с цел да може той добре да си свърши работата. Трябва да обезпечи една обективна среда, тъй че вложителите да дойдат, само че тази среда би трябвало да е привлекателна и за хората. "

Тя разяснява и изявлението на Кирил Петков за главния принцип на " Продължаваме промяната " -  " десни политики за леви цели ". Според Константинова, по-правилен би бил изразът " десни политики за обществени цели ". 

" Това значи без да се подвигат налозите, без да се усилва дефицитът, да могат средствата, събирани от налози, да се разпределят за обективен и заслужен живот ".

Константинова заяви още, че се познава с Кирил Петков от 15 година, както и че се е срещнала с него посредством " Харвардските курсове " в СУ, които е посещавал по-малкият ѝ брат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР