Две от бразилските звезди на ММА и UFC обявиха края

...
Две от бразилските звезди на ММА и UFC обявиха края
Коментари Харесай

Двама бразици обявиха край на кариерата си след UFC 283

Две от бразилските звезди на ММА и UFC оповестиха края на кариерите си след загуби на UFC 283 нощес. Бившият първенец в полутежка категория Гловър Тешейра е по-популярният от двамата. Той разгласи, че повече няма да се бие след проваляне от Джамал Хил, който стана първенец в полутежка категория. Маурисио Руа също завърши със спорта, както авансово бе оповестил. И той загуби своя мач – против Игор Потиерия.

„ Правя го за мое положително. Трудно е за личното ми здраве. Не мога да подкрепям това движение повече. Ще съсредоточа силата си върху подготовката на Алекс Перейра. Той ще резервира колана си за известно време, след което ще се изкачи до полутежка категория, ” сподели Тейшейра пред тълпата в Jeunesse Arena в Рио де Жанейро, Бразилия.

„ За мен е чест да смъква ръкавиците в същата вечер като Шогун (Маурисио Пия) “, продължи Тейшейра. „ Просто към този момент не се оправям. “

Jamahal Hill defeats unbelievably resilient Glover Teixeira to become the new light heavyweight champion at
— AlAudhli العوذلي (@alaudhli)
43-годишният Тейшейра направи своя професионален дебют в смесените бойни изкуства през 2002 година Той завършва кариерата си с 33 победи и 9 загуби. Бразилецът има най-вече завършвания и победи със събмишън в историята на полутежка категория в UFC – 10. Той завоюва купата с победа над Ян Блашович през 2021 година

Преди него в дуелите от UFC 283 различен именит бразилец също постави завършек на кариерата си. Маурисио Пия – Шогун, също загуби. Той отсътъпи на Игор Потиерия и както бе оповестил авансово, завърши със спорта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР