Две организирани престъпни групи за производство и търговия с наркотици

...
Две организирани престъпни групи за производство и търговия с наркотици
Коментари Харесай

Две наркогрупи заловиха антимафиоти

Две проведени незаконни групи за произвеждане и търговия с опиати са били разрушени през днешния ден при акция на ГДБОП и Спецпрокуратурата, откакто са били следени половин година, оповестиха на брифинг в петък от профилираното обвиняване. Прокуратурата особено похвалиха ГДБОП за положителната и сполучлива работа.

Първата група е работила главно на територията на Сливен и София, като се е занимавала с произвеждане и разпространяване на амфетамини и метаамфетамини. Задържани са 4 индивида, които имат престъпни досиета за противозаконни оръжия, обири, противозаконна търговия с културни полезности, закононарушения с банкови карти, заяви представителят на Спецпрокуратурата прок. Христо Кръстев.

За задачите на наркопроизводството си те са се снабдявали с прекурсори от притежател на аптека - медикаменти ефедрин и псевдоефедрин, които са в основата на правенето на метаамфетамин. При обиските са открити половин кг метаамфетамин, предмети, наподобяващи културни полезности и хипотетични същински оръжия, само че все още се правят експертизи.

Втората група е работила на територията на Враца и София, като в нея има и интернационалното присъединяване - двама от четиримата й членове са жители на Северна Македония. Между нея и сливенската група е имало взаимоотношение, като двете ОПГ-та са търгували между тях. При задържането на втората група са открити 3 кг метаамфетамин и суми пари.

И 8-те арестувани са в ареста за 72 часа, като спецпрокуратурата ща упорства за непрекъснатото им задържане под стража. Част от арестуваните имат както престъпни регистрации и богато досие, по този начин и са осъждани.

Ръководителят на профилираното обвиняване Валентина Маджарова, запитана от публицисти, разяснява и позицията на прокуратурата от четвъртък, в която някогашният длъжностен министър на правораздаването Иван Демерджиев бе упрекнат в неистина поради изказванията си, че бащата на основния прокурор Иван Гешев имал акции в млекопреработваща компания. " Не желая да съм съдия в подобен спор, защото той е неудобен. Истината я има в материалите по преписката, в публични документи, обществено в Търговския указател. Така че всеки може да види и да си направи самичък извод. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР