Две обвинения - едното за хулиганство, другото за увреждане на

...
Две обвинения - едното за хулиганство, другото за увреждане на
Коментари Харесай

Две обвинения срещу задържан след конфликта пред румънското посолство

Две обвинявания - едното за безчинство, другото за увреждане на МПС, са повдигнати нощес на един от арестуваните след спора на бул. " Ситняково " пред румънското посолство. В момента обвиненият е арестуван за 72 часа. Прокуратурата ще насочи искане за непрекъснатото му задържане, а мярката за неотклонение ще се гледа през днешния ден или на следващия ден. Това сподели по юрист Полина Велчева, която е поела отбраната на единия от арестуваните - Георги Георгиев.

Трима протестиращи бяха арестувани на 17 август вечерта, откакто майка с две дребни деца опита да премине с автомобил през блокадата пред румънското посолство.

" Георги Георгиев е роден през 1994 година и работи като готвач. Той е бил част от митинга, който е стигнал до " Ситняково ", пред румънското посолство, по негови думи, протестиращите са блокирали и другия бул. - " Гео Милев ". От там е спрян достъпът на колите, само че един е съумял да мине блокадата. На втората обсада хората са помолили водача да обърне, както са създали другите ", описа Полина Велчева.

Адвокатът изясни, че Георги Георгиев не е знаел, че в колата има две деца, видял е единствено, че тя минава през едно колело.

По изказванията на адв. Велчева " водачът се ускорява против хора, които са били пред колата. Пред него момиче е паднало пред гумите на колата. Било е огромна блъсканица, имало е и деца ".

По думите на Георги, той е извикан от полицейските чиновници да му бъде осъществена информация, по-късно са му споделили че е арестуван и е откаран в Първо районно, сподели още Полина Велчева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР