Две общински училища ще получат нова спортна инфраструктура по Програма

...
Две общински училища ще получат нова спортна инфраструктура по Програма
Коментари Харесай

Изграждат нови площадки в две училища в Пловдив

Две общински учебни заведения ще получат нова спортна инфраструктура по „ Програма за създаване на нови и главен ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общинските учебни заведения - 2023 година “, финансирана от Министерство на образованието и науката. Това заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров.
Прочетете още
Заместник-кметът по обучение, бизнес развиване и европейски политики Владимир Темелков добави, че ще бъдат построени комбинирани спортни площадки за няколко типа спорт навън в дворните пространства на Основно учебно заведение " Яне Сандански " и Основно учебно заведение " Райна Княгиня ". Учениците в ОУ " Яне Сандански " ще могат да играят волейбол, хандбал и футбол на новата площадка, а в ОУ “Райна Княгиня " - футбол и национална топка. Площадките ще бъдат със профилирана настилка и ще бъдат оборудвани със уреди за разнообразни типове спорт. По този метод ще се обезпечи безвредно осъществяване на часовете по Физическо образование и спорт и ще бъдат насърчени физическа интензивност и здравословния метод на живот измежду подрастващите. 

Общата стойност на привлечените средства по двата плана е 342 930 лв., като ресурсът се обезпечава напълно по Програмата на МОН. 

По същата Програма предходната година Община Пловдив завоюва планове за нови спортни площадки в езиковите гимназии „ Иван Вазов “ и „ Пловдив “, СУ „ Св. Паисий Хилендарски “ и Математическа гимназия „ Академик Кирил Попов “. Освен това финансиране, общината годишно отделя средства и от личния си бюджет за създаване или ремонт на спортни площадки и облагородяване на дворни пространства в общинските учебни заведения. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР