Две обществени поръчки за закупуването на дронове за армията вече

...
Две обществени поръчки за закупуването на дронове за армията вече
Коментари Харесай

Тагарев от Пловдив: Вече има две обществени поръчки за купуване на дронове за армията ни

Две публични поръчки за закупуването на дронове за армията към този момент са пуснати от Министерството на защитата, това съобщи Тодор Тагарев.  Министърът на защитата взе присъединяване през днешния ден в честването на Деня на военния парашутист в Пловдив. Малко преди да стартира демонстрацията на качества на военнослужещите от Съвместното командване на характерните интервенции, които ще изпълнятспециализирани ръкопашни техники и парашутни скокове, той разяснява пред медиите настоящите тематики за обществото.
Прочетете още
Един от главните въпроси е седи ли пред България заплахата от нова бежанска вълна и належащо ли е усилване на армията по границата, министър Тагарев отговори по този начин:

“Всеки един спор покачва рисковете за нашата сигурност и за мигранстка вълна, само че в тази ситуация след терористическите актове на Хамас против Израел не чакаме в скоро време да има увеличение на бежанската вълна от този район.Основната задача все още на нашите служби, които наблюдават ситуацията, а ние към този момент усилихме в дребна степен наличието на армията на границата. Към момента няма нараснал напън и в случай че се увеличи риска още веднъж ние имаме подготвеност да предоставим повече сили и средства за нашата граница. “

И разясни, че появяването на съветски Миг-31 в неутралните води на Черно море не би трябвало да основава напрежение, това е следващата провокация от страна на Кремъл.

“Това е ново провокационно обръщение от страна на Кремъл, някакъв директен риск няма, защото всички самолети през последните години постоянно летяха през това въздушно пространство, задействаха силите за противовъздушна защита на НАТО. ”

Сред акцентите в изказването на Тагарев бе и апелът на президента Румен Радев армията ни да се насочи към по-ниско бюджетни дронове.

“Армията има потребност от извънредно доста типове съоръжение, техника, системи за подготовка. Ние работим сложно, ние не може да извадим един приоритет измежду всички други потребности. Изучаваме уроците от войната в Украйна като масирано се употребяват безпилотни системи, това ще залегне в програмата за вложения. ”

Той добави, че във връзка с безпилотните апаратни системи за сухопътните войски - към този момент има две публични поръчки и макар че се използват масирано във войната в Украйна, на тях по-скоро се гледа като консуматив на най-ниско равнище като на снаряд.

" Не съм видял напълно приключена машина, създадена в България, която да удовлетвори нашите потребности, приказваме за няколко вида машини с сложно обслужване, симулатори, само че българската промишленост не може да отговори на тези условия ", заключи накрая министър Тагарев.

Очаквайте детайлности!

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР