Две нови стратегически инвестиции за научни индустриални изследвания с общ

...
Две нови стратегически инвестиции за научни индустриални изследвания с общ
Коментари Харесай

Инвестиции за научни изследвания във фармацевтичния сектор на стойност над 89 милиона евро бяха одобрени в Гърция

Две нови стратегически вложения за научни индустриални проучвания с общ бюджет от над 89 млн. евро бяха утвърдени от гръцкия Междуведомствен комитет за стратегически вложения (ДЕСЕ), оповестява Българска телеграфна агенция.

Организатор на двете вложения е фармацевтичната компания Демо (DEMO S.A.), която се занимава с създаване, произвеждане и маркетинг на фармацевтични артикули. 

Инвестициите ще бъдат осъществени в промишлени обекти на компанията в Терми, община Солун, и в Крионери, покрай Атина, където следва да бъде построен обект. Те бяха утвърдени вчера и засягат два плана за научни индустриални проучвания и създаване на две моноклонални антитела за биологична терапия при лекуване на злокачествени новообразувания. 

Целта на първия план на стойност 44 690 600 евро е одобряването и стартирането на пазара на първия биоподобен фармацевтичен артикул за онкологично лекуване от гръцка компания, който може да се употребява при редица онкологични болести. 

Вторият капиталов план с общ бюджет от 44 433 967 евро ще се стреми към одобряването и стартирането на пазара на първия гръцки биоподобен фармацевтичен артикул за онкологично лекуване на многоброен миелом. 

„ Изключително съм горделив, че (…) беше утвърдена една от най-големите вложения в нашата история във фармацевтичния бранш и стартира нейното осъществяване. Инвестиция, която ще донесе работни места, научни проучвания и технологии и огромен прогрес на страната ни “, сподели гръцкият министър на развиването и вложенията Адонис Георгиадис. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР