Две нови обвинения има повдигнати спрямо задържаните девет души след

...
Две нови обвинения има повдигнати спрямо задържаните девет души след
Коментари Харесай

Обвинения за закани за убийство получиха част от биячите в Асеновград

Две нови обвинявания има повдигнати по отношение на арестуваните девет души след конфликтите в Асеновград от понеделник, когато гребци и техните родители са влезнали в спор с група роми. Обвиненията по отношение на всеки от арестуваните са лични и по-тежките от тях ще бъдат за закани за ликвидиране и за нанасяне на междинна телесна щета, заяви в Асеновград окръжният прокурор Румен Попов. Той посочи, че в случай че обвиняванията против тях се потвърдят ги чакат от 5 до 6 години затвор. Окръжният прокурор Румен Попов прикани още един път хората да не се поддават на провокации. Асеновградчани готвят митинг и тази вечер.

Районният съд в Асеновград гледа ограниченията на деветимата арестувани – всички те са с асеновградска адресна регистрация. Съдът ще реши дали да остави за непрекъснато в ареста арестуваните за побоя над възпитаници, треньори и родители в Асеновград преди броени дни. От Окръжната прокуратура в Пловдив оповестиха, че ще изискат на нападателите да бъде наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Междувременно напрежението в града не стихва. Снощи там се организира вторият следващ митинг с искане за най-сурови санкции за биячите. Няколко хиляди души се събраха в центъра на града. Стигна се и до конфликти с полицията. Този път недоволните пробваха да щурмуват ромската махала. Няколко от участниците в митинга нощес се оплакаха от полицейско принуждение. Свидетели описаха, че четирима души били удряни с палки от чиновници на жандармерията.

Директорът на ОД на МВР-Пловдив комисар Атанас Илков отхвърли да е упражнявано принуждение от униформени върху протестиращи. Той сподели още, че имало група хора, които се опитвали да предизвикат служителите на реда. Двама от тях били предизвестени с протокол и освободени. Той добави, че няма данни за членове от футболни агитки от Пловдив, които да са се присъединили в снощния митинг, нито пък за подкрепления към ромите от махалите в Пловдив и Пазарджик.

Междувременно кметът на Асеновград Емил Караиванов заяви, че всички нелегално пребиваващи в ромската махала към този момент са изселени оттова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР