Две нови компании се появиха на бизнес терена с електронните

...
Две нови компании се появиха на бизнес терена с електронните
Коментари Харесай

Новите кандидати за е-винетките и нова глава в спора между АПИ и Телетол

Две нови компании се появиха на бизнес терена с електронните винетки. Според известие на Агенция " Пътна инфраструктура " едната от тях - " Конкорд Смарт Инфраструктура " АД, е минала инспекция всъщност дали дава отговор на условията и към този момент има решение на управителния съвет на АПИ за сключване на контракт. Тя желае да продава е-винетки, маршрутни карти и бордови устройства при старта на комерсиалната употреба на тол системата.
Втората – " Иком ", е подала заявление при започване на този месец за регистрация. Тя е към момента в първи стадий на процедурата да се откри дали дава отговор на изискванията и едвам тогава да се впише в регистъра. Дружеството е декларирало предпочитание да партнира на АПИ единствено в събирането на тол такси.  
Кой стои зад новите играчи?
Мажоритарен притежател на " Конкорд Смарт Инфраструктура " АД с 98%  е американската компания Concord Smart Infrastructure Inc., записана в Минесота. Джефри Джон Нортъп е основен изпълнителен и финансов шеф. Другият шеф е Флорън Ибрани от Хърватска – също гражданин на Минесота.

Регистрираното в София сдружение, учредено през март месец, се съставлява от 44-годишния Кирил Георгиев (с 2% от акциите), който, дружно с брат си, има от 2017 година строителната компания " Юнайтед Дивелъпмънтс " ООД. До 2010 година той е имал компания " Трата: ЕООД (основно с комерсиална дейност), а още по-рано е управлявал строителната компания " Лидер Енерджи Дринк ". В Съвета на шефовете е и Ивайло Генов, който е в директорския ръб и на ИТ компанията " Скейл Фокус " АД.
В уеб страницата на Concord Smart Infrastructure Inc написа, че компанията е почнала през 2003 година от дъното, безусловно, тъй като е основана от Стю Натинг в мазето на къщата му. Той измислил модел за набиране на гении в ИТ технологиите. Негов клиент била ИТ компания, в която работили Крис Дейвис и Джефри Нортъп. В последна сметка тримата се обединили, с цел да " презаредят " бизнес модела на " Конкорд ".

Присъединяването на Флорин Ибрани е разказано като " някакъв малоумен шанс " по време на диалог, до момента в който закусват с Нортъп в публично заведение. Нишата, която заели, е да намират надарени, работливи консултанти, които ползват уменията си за целеви проблеми с данните.
Интересна е и компания „ Иком “ ООД. Тя е записана в Пловдив и съществува от 2008 година. Мажоритарен притежател от 2017 година, с 60% от дяловия капитал, е италианската компания " Вайасат Груп ", която преди 5 месеца се слива с британското сдружение " Вайасат Телематикс Лимитид ". Останалите дялове са разпределени по 10% сред Георги Кичев и Ивайло Георгиев, 20% са владеене на общата им компания " Игео Инвестмънт " АД – записана за търговия и произвеждане на компютри, офис техника и консумативи за тях.     
Управители на " Иком " са Масимо Гето, Марко Петроне, Георги Кичев и Ивайло Георгиев.
Припомняме, че настоящ от най-рано снабдител на е-винетки е " Интелигентни трафик системи " АД, а процедурата за " Телетол " АД беше прекъсната еднопосочно преди седмица. Впоследствие разривът сред АПИ и " Телетол " закупи скандални измерения.
На процедура решението на АПИ да приключи едностранно контракта с " Телетол " е от 19-ти юни, само че е било изпратено на идващия ден, в 17:53 часа. Същият следобяд, тъкмо 5 минути по-късно, до медиите е изпратено известие, в което АПИ написа детайлности за равнището, до което са стигнали " Конкорд " и " Иком " и че приключва контракта с " Телетол ", тъй като те предложили напълно нова технология, която е оперативно несъвместима с електронната система на АПИ.
Започнаха поредност от изказвания на страните с взаимни обвинявания, които Actualno.com в детайли отрази.

 
С вчерашна дата на медиите бе изпратено копие на писмото, изпратено до " Телетол " със фотография на датата и часа на изпращането му, което опровергава в действителност изказванието на сдружението, че договорът им бил изненадващо пресечен посредством прессъобщение и по тази причина даже не могат да го апелират. Пред медиите на 26-ти юни представляващият акционерното сдружение Мартин Димитров съобщи следното: " Прессъобщението не е административен акт, който да представим в съда, може да е подправена вест ". Това изказване е тъкмо, в случай че до оня миг не е получено писмото от АПИ (с произлязъл номер, дата и печат), тъй като в действителност не може да се апелира прессъобщение, колкото и формален да е източникът му.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР