Две нови книги от поредицата Хари Потър ще бъдат публикувани

...
Две нови книги от поредицата Хари Потър ще бъдат публикувани
Коментари Харесай

Две нови книги за Хари Потър

Две нови книги от поредицата " Хари Потър " ще бъдат оповестени през октомври по случай 20-годишнината от издаването на първия том за момчето вълшебник. Тяхното излизане ще съвпадне тъкмо с началото на харипотърската галерия, която ще се организира в Британската библиотека сред октомври и февруари, написа ДАРИК.

Първата новоиздадена книга ще носи заглавието " Хари Потър: История на магията - книгата на изложбата " и ще е написана от Дж.К. Роулинг, издателската къща " Блумсбъри " и кураторите от Британската библиотека. Чрез нея почитателите на Хари Потър - Вселената ще могат да се потопят за следващ път във вълшебството, носещо се от учебното заведение за вълшебства " Хогуортс " и преподаваните в него образователни предмети.

Второто писание пък ще бъде озаглавено " Хари Потър - Пътешествие из историята на магията " и ще изследва от близко мистичните същества, предмети и понятия като алхимия, еднорози, антични магьоснически ритуали. Ръкописът ще включва още невиждани до момента скици и ръчно написани бележки от Роулинг, илюстрации от Джим Кей и артефакти, които са конфискувани от архивите на Британската библиотека.

По-рано тази година издателската къща разгласява и четири нови издания на фентъзи поредицата, всяко едно от които акцентираще поотделно върху домовете в " Хогуъртс " - " Грифиндор ", " Хафълпаф ", " Рейвънклоу " и " Слидерлин ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР