Две ноти бяха връчени на дипломат от руското посолството от

...
Две ноти бяха връчени на дипломат от руското посолството от
Коментари Харесай

Външно протестира пред Русия заради обидата ``евроатлантически подлоги`` |

Две ноти бяха връчени на посланик от съветското посолството от Министерството на външните ни работи. С първата нота се уведомява Русия, че. А с втората нота МВнР остро стачкува против изявления на посолството през последните дни с обидни квалификации и внушения по отношение на България и нейните съдружници.

На брифинг в МВнР директорът на пресцентъра Митко Димитров съобщи, че тези послания са в цялостно несъгласие с неведнъж заявените от самото посолство и неговото управление политика и връзки на почитание и съдействие с България.

Нотата евентуално се отнася за обява във Facebook на посолството, в която се приказва за " ". В понеделник от дипломатическата задача написаха, че " в България са блокирани или не се зареждат правилно редица уеб сайтове на съветски държавни институции и медии ". 

Директорът на пресцентъра на Министерство на външните работи уточни, че българската страна дефинира употребяваният от съветското посолство език като несъответстващ с дипломатическата процедура и публични правила и представляващ недвусмислена засегнатост към България в качеството ѝ на страна на акредитация.

" Настояваме посолството неотложно да отстрани въпросните изявления и да сервира извинения по съответния ред ", уточни още Димитров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР