Две наркооранжерии бяха разкрити при специализирана операция срещу разпространението на

...
Две наркооранжерии бяха разкрити при специализирана операция срещу разпространението на
Коментари Харесай

Полицията разкри две наркооражерии в Кнежа

Две наркооранжерии бяха разкрити при профилирана интервенция против разпространяването на опиати в Кнежа, оповестява Българска национална телевизия. Акцията се е провела на 13 януари.

Униформените чиновници са направили инспекция на парцел, населяван от 63-годишен локален гражданин. На пода на стопанската сграда служителите на реда разкрили похлупак от дървена повърхност, водещ към особено пригодено помещение в земята, надълбоко към 2,20 метра.

Вкопаното в сеновала място било пригодено за оранжерия за развъждане на марихуана . То било оборудвано с осветителни лед тела, вентилатори, превключватели, ел. зареждане с разклонители, въздуховоди за вентилация, таймери. Достъпът до оранжерията се е осъществявал чрез подемно оборудване.

Полицаите иззели 166 саксии със засадени растения от рода на конопа, високи от 2 до 120 см. При осъществения полеви наркотест проби от растителната продукция реагирали позитивно на марихуана.

Униформените чиновници намерили и иззели едноцевна пневматична пушка, модифицирана за пукотевица с муниции за огнестрелно оръжие, 150 боеприпаса за огнестрелно оръжие и самоделно направен заглушител. Собственикът на парцел е арестуван за период от 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
 Столична дирекция на вътрешните работи разкри две наркооранжерии в София
Столична дирекция на вътрешните работи разкри две наркооранжерии в София

Има един арестуван

В рамките на акцията е претърсен и различен парцел в Кнежа. В стопанска сграда за развъждане на кучета, на пода криминалистите разкрили дървен похлупак, отвеждащ до особено пригодено помещение , вкопано на дълбочина над 2 м., с инсталирана апаратура за развъждане на растения от рода на конопа - марихуана. И на това място били открити осветителни лед тела, вентилатори, превключватели, ел. зареждане с разклонители.

От помещението са конфискувани 50 саксии с растения от рода на конопа, високи към 90 см, реагирали при полевия наркотест на марихуана. На пода на помещението е открита суха растителна маса - съцветия от марихуана.

49-годишната собственичка на парцела е арестувана за период до 24 часа . По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по което продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР