Две наркооранжерии бяха разкрити при спецакция на криминалисти от ОДМВР-Враца.

...
Две наркооранжерии бяха разкрити при спецакция на криминалисти от ОДМВР-Враца.
Коментари Харесай

Разбиха подземна наркооранжерия във Врачанско

Две наркооранжерии бяха разкрити при спецакция на криминалисти от ОДМВР-Враца. Действията по следствието се правят под надзора на районната прокуратура, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

На 11 юни чиновници на ОДМВР-Враца организираха профилирана интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с разпространяване и владеене на наркотични субстанции.



След оперативно-следствени дейности криминалистите подхващат претършуване на частен парцел в с. Голямо Пещене, благосъстоятелност и населяван от 62-годишен мъж.

В двора на парцела откриват вход към подземно оборудване, което се оказало оранжерия с повърхност от към 25 кв.м., с построена профилирана система за развъждане на растения от рода на конопа.



Помещението е оборудвано с климатична техника, система за капково напояване, уреди за премерване на влагата, препарати за поддържане на растенията.

Закопчаха мъже за произвеждане на опиати в Ловешко

Иззети са 180 саксии с насадени растения от рода на канабиса с височина от 80 до 120 см. В прилежащ парцел със същия ползвател криминалистите откриват втора оранжерия със засадени в нея 66 растения от рода на канабиса с височина сред 80 и 120 см.



Общо конфискуваната зелена листна маса е с тегло към 17 кг. В здания в същия парцел са открити още чувал, пликове и буркани, съдържащи зелена суха листна маса /канабис/ с общо тегло към 5 кг.



(Снимки: ОДМВР-Враца)

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Собственикът на парцела е арестуван за период до 24 часа. Действията по следствието не престават под наблюдението на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР