Две момичета по на 21 години са новите заразени с

...
Две момичета по на 21 години са новите заразени с
Коментари Харесай

Шок! COVID-19 удари две 21-годишни момичета в Пловдив

Две девойки по на 21 години са новите инфектирани с ковид в Пловдив. Това оповестиха на конференция на Областния спешен щаб в Пловдив.

Снощи пробите са излезли, текат изследвания на двата случая. Едното момиче се е върнала от Англия и е с пневмония, на другото се обследва историята и се откриват контактите към момента.

Настанени са в Инфекциозна клиника, положението им е приблизително тежко, те са приети в болница, разясниха от РЗИ Пловдив. Двата случая са самостоятелни един от различен, девойките не се познават.

Областният шеф Дани Каназирева заяви положителната вест. Щабът е получил подаяние от 360 броя защитно облекло за многократна приложимост. То е висок клас и предстои на химическа стерилизация.

Отделно е дарено 345 броя друго защитно облекло. Те още през днешния ден ще бъдат раздадени на лечебните заведения, които са на първи фронт и са избрани да работят и одобряват първи по график пациенти със подозрение на ковид или доказано такова заболяване. Дарени са още пари за лабораторията, която ще бъде построена за тестване на ковид.

Даренията са направени от жители, доктор, частни компании и болница "Каспела ". РЗИ също стартира преразпределение на маски и ръкавици за медицинския и защитни шлемове личен състав в пловдивските лечебни заведения. Разкрит е към този момент от нощес един денонощен кабинет, довечера в Транспортна болница порти ще отвори втори подобен.

Първата вълна на суматоха измежду хората е предходна. В началото всеки, който е имал някаква простуда, си е мислел, че е болен от ковид. По осъществените в последните дни прегледи обаче излиза наяве, че към този момент втората вълна е в ход, пациентите са почнали да се успокояват и да схващат, че не всички признаци, които имат, са от ковид и че не е наложително да има съдбовен край болестта, в случай че човек се болести.

Снощи всички, които са минали през новия денонощен кабинет са прегледани обширно, не е открита никаква симптоматика на ковид и не са приети в болница, споделиха още на конференцията. По данни от тази заран в региона са под карантина 1743 души, има отпаднали случаи, заради приключване на карантинни интервал, сподели още Дани Каназирева.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР