Две момчета на 13 години и едно 14-годишно са нанесли

...
Две момчета на 13 години и едно 14-годишно са нанесли
Коментари Харесай

Дете застана срещу автобус в Бургас и започна да го замеря с камъни, нанесените щети са за 10 000 лева

Две момчета на 13 години и едно 14-годишно са нанесли вреди в размер на 10 000 лв. по рейс на градския превоз, откакто са хвърляли камъни по него. Това оповестиха от ОДМВР-Бургас.

Децата са били открити от чиновници на Първо Районно ръководство в Бургас. Младежите са хвърляли камъни по рейс от градския превоз, пренасящ пасажери по линия Б 11. Това е станало към 17:30 часа на 13 декември, когато рейсът, който се е движел от ж.к „ Изгрев “ в посока ж.к. „ Меден рудник “, е навлязъл в скоростния ръкав, ситуиран в региона на кръстовището на бул. „ Демокрация “ и ул. „ Иван Богоров “.

Челно пред рейса се е изправило малко дете, което с няколко камъка е замерило движещото се транспортно средство, счупвайки предното ветроупорно стъкло и дясното странично стъкло. Същото е било придружавано от още две момченца, които след действието си, са избягали.

Единствено големият професионализъм и непокътнатото хладнокръвие на 53-годишния лидер са предотвратили допускането на следващ пътен случай с препълнения рейс.
Пътниците са свалени и претрупани във втори рейс на „ Бургасбус “, който ги е отвозил по упования маршрут. До откарване на рейса, понесъл материални вреди от детското нахлуване, в сектора се е получило известно забавяне, пострадали от което са били голям брой бургазлии – клиенти на общинската фирма-превозвач.

По данни на управлението на компания „ Бургас бус “ цената на нанесената вреда е в размер на към 10 000 лева – единствено предното ветроупорно стъкло коства 7300 лв., а 1300 лв. е себестойността на дясното странично стъкло. Трудът за отремонтиране на вредата, както и времето за престой на ремонтиращия се рейс, също са в публичен ущърб.

По случая в Първо Районно ръководство в Бургас е формирана кореспонденция, която следва да бъде докладвана в Районната прокуратура.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР