Две момчета на 10 и 11 години, настанени в приемно

...
Две момчета на 10 и 11 години, настанени в приемно
Коментари Харесай

Изведоха две деца от приемно семейство заради експлоатация

Две момчета на 10 и 11 години, настанени в приемно семейство в община Брусарци, са изведени, защото приемните родители ги карали да поставят тежък физически труд в фамилна кравеферма, заяви шефът на Областната дирекция за обществено подкрепяне в Монтана Георги Цеков.

Въпросното приемно семейство е заличено от регистъра на регионалната дирекция и към този момент няма да му бъдат поверявани деца за развъждане. Двете момчета към този момент са настанени в друго приемно семейство, разгласи Цеков.

Социалната работа научила, че децата поставят тежък физически труд от учителите в учебното заведение, което посещавали. Преподавателите алармирали, че децата идват на учебно заведение мръсни и с мазоли по ръцете. При направената инспекция се открило, че те са принудени да се трудят в кравеферма. Цеков съобщи, че товареното на момчетата с тежка физическа работа пречи на естественото им детство и на тяхното обучение.

В момента в област Монтана има 139 професионални приемни фамилии, в които се отглеждат 141 деца, оповестиха от обществената дирекция в Монтана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР