Две минути по късно Меси подаде към Екитике, който прескочи

...
Две минути по късно Меси подаде към Екитике, който прескочи
Коментари Харесай

Мбапе води уверено ПСЖ към титлата


Две минути по късно Меси подаде към Екитике, който прескочи топката за Мбапе и звездата с изстрел от придвижване направи 0:2. Така аржентинецът записа асистенция №16 този сезон.

Оксер можеше да върне един гол в 17-ата минута, само че Готие Аин шутира на гредата. Удар на Лео Меси в 31-ата минута пък бе избавен от вратаря на Оксер. Килиан Мбапе тормози всички в 33-ата минута, коато потегли на скорост и като газела прескочи краката на опитващите се да го спрат футболисти на домакините. В последна сметка той пасна на тревата, превивайки се от болежка, само че след намесата на медицинския щаб се изправи и продължи да играе. В 38-ата минута Равелосон разтресе напречната греда на Донарума с топовен шут от границата на наказателното поле.

Домакините започнаха доста надъхано второто полувреме и напъните им дадоха резултат още в 51-ата минута. Тогава вратарят Раду изрита топката към централния нападател Нуно Да Коща, който отклони към Ласин Синайоко. Бързоногият малиец напредна и с шут сред краката на Донарума понижи изоставането - 1:2.  

Килиан Мбапе пропусна да запише хеттрик в 58-ата минута, откакто бе изведен зад защитата на Оксер, само че стреля в тялото на вратаря. Четвърт час преди края Донарума отрази превъзходен изстрел на Готие Аин, който със ужасно превръщане елиминара Данило в наказателното поле. В последната минута на постоянното време Сирики Дембеле опита да изненада Донарума, само че в удара му от отдалеченост нямаше мощ и стражът на ПСЖ улови. 

В добавеното време Килиан Мбапе вкара за трети път топката в мрежата на домакините, само че голът не бе зачетен поради тънка засада, която бе доказана и след инспекция с ВАР. Секунди преди последния съдийски сигнал звездата на ПСЖ прати топката в навън, откакто засече центриране по земя от десния фланг. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР