Две министерства искат пускането на руските граждани с имоти у

...
Две министерства искат пускането на руските граждани с имоти у
Коментари Харесай

Две министерства искат пускането на руските граждани с имоти у нас

Две министерства желаят стартирането на съветските жители с парцели у нас - Министерство на външните работи и Министерство на туризма, само че здравният министър в оставка Костадин Ангелов не позволява.

Министерствата на туризма и на външните работи желаеха от здравните управляващи да бъдат допускани в България съветските жители с парцели. Това оповестиха за TravelNews от двете министерства, които са залети с тъжби от 398 руснаци, които не могат да употребяват тяхното недвижимо имущество в страната към този момент втора година. Те имат възбрана да влизат у нас, която е въведена със заповед на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов. Заради това от външно министерство и консулствата в Русия не издават визи. Над 82 000 руснаци имат над 500 000 парцели в България, демонстрират данните на Министерство на външните работи, оповестява ТравелНюз.

Двете министерства са изпратили писма и мнения до Министерството на здравеопазването с причини за смяна на заповедта. След направените съвещания с способените дирекции в Министерството на външните работи и с Министерство на правораздаването бе открито, че ограничаващите ограничения по отношение на изключителната епидемиологична конюнктура, обвързвана с пандемията COVID-19, наложени с настояща заповед на Министъра на опазването на здравето, не опонират на конституцията на Република България и на Конвенцията за отбрана правата на индивида и главните свободи. Същевременно, следва да се има поради, че в Министерство на външните работи – Дирекция „ Консулски връзки “, постъпва информация, че редица страни от Европейски Съюз и Шенгенското пространство позволяват жители на трети страни, притежатели на недвижими парцели, да посещават страните им, изясняват от външно министерство.

В тази връзка Министерството на външните работи и Министерството на туризма кардинално поддържат промени в настоящата заповед на Министъра на опазването на здравето, отнасящи се до следното:

-чужди жители, притежатели на недвижими парцели в Република България, да могат да посещават страната, при съблюдаване на съответните противоепидемични условия.

-граждани на Руската федерация да могат да посещават страната, при съблюдаване на съответните противоепидемични условия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР