Две месеца след като премиерът Бойко Борисов провери на място

...
Две месеца след като премиерът Бойко Борисов провери на място
Коментари Харесай

Трасето за газовата връзка с Гърция още се подготвя за строежа

Две месеца откакто министър председателят Бойко Борисов ревизира на място по какъв начин върви градежът на газовата връзка на България с Гърция и даде обещание доставки на газ отвред, дейностите по действителното създаване на тръбата от Хасково до Комотини към момента не са почнали, за разлика от бързането по трасето на " Турски поток ".

В момента не престават да се извършват подготвителни действия по трасето както на българска, по този начин и на гръцка територия, а през февруари следва да се доставят тръбите за построяването на първите 47 км от интерконектора. Това стана ясно от известие на Министерството на енергетиката след среща на министър Теменужка Петкова с представители на гръцките компании изпълнителни на градежа. " Коринт Пайпуъркс " ще създаде и достави тръбите, а " Джей енд пи – Авакс " би трябвало да построи газопровода.

Необходимата техника за осъществяване на автоматизирано заваряване на тръби, която ще форсира доста процеса по реализация, била доставена в Солун и следва да се транспортира към трасето в България, представена е компанията " Авакс " в известието.

Проверка на премиера през ноември 2019 година сред хасковските села Войводово и Орлово откри, че са почнали изкопните работи по първите два километра от трасето на интерконектора. Борисов заяви, че са доставени тръбите за първия километър на тръбата. Маркираната осева линия и разчистената полоса са с дължина четири километра, стана ясно тогава.

Сегашната среща на Петкова с изпълнителите на плана е втората от ноември насам за отчитане по какъв начин върви реализацията на плана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР