Две медицински сестри от Лонг Айланд, Ню Йорк, са обвинени

...
Две медицински сестри от Лонг Айланд, Ню Йорк, са обвинени
Коментари Харесай

Медицински сестри в САЩ са спечелили 1,5 млн. долара от фалшифициране сертификати за ваксинация

Две медицински сестри от Лонг Айланд, Ню Йорк, са упрекнати във подправяне на документи за имунизация против COVID-19, от което са спечелили повече от 1,5 млн. $, съобщи Си Ен Би Си.

Окръжната прокуратура на Съфолк задържа 49-годишната Джули Де Вуоно, която е притежател на педиатричен здравен центърWild Child Pediatric Healthcare, и нейната 44-годишна служителка Мариса Ураро.

Според обвиняването сред ноември 2021 година и януари 2022 година двете медицински сестри са предоставяли подправени документи на цена от 220 $ за възрастни и 85 $ за деца. Двете дами са вкарвали погрешната информация в щатската база данни, отразяваща хода на имунизационната акция.

„ Фалшифицирането на документи за имунизация против COVID-19 и въвеждането на погрешна информация в щатската база данни на Ню Йорк, употребена за следене на имунизацията, слага под риск здравето и благосъстоянието на другите, както и подкопава напъните за закъснение на разпространяването на ковид “, разяснява специфичен сътрудник Скот Ламперт в изказване, обявяващо обвиняванията против двете медицински страни.

По време на претършуване на дома на Де Вуоно чиновници на реда са иззели почти 900 000 $. Твърди се също, че са разкрили счетоводен бележник, документираща облаги от схемата за над 1,5 милиона $.

Съпругът на Де Вуоно, чиновник на полицията в Ню Йорк, е разследван за допустимо присъединяване в схемата.

„ В качеството си на медицински сестри тези две лица би трябвало да осъзнават значимостта на законните имунизационни документи, защото всички работим дружно, с цел да опазим публичното здраве “, сподели окръжният полицейски комисар на Съфолк Родни Харисън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР