Две лица са задържани за наркотрафик през ГКПП Кулата. Под

...
Две лица са задържани за наркотрафик през ГКПП Кулата. Под
Коментари Харесай

Задържаха двама за наркотрафик през ГКПП Кулата |

Две лица са арестувани за наркотрафик през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата. Под управлението на Окръжна прокуратура – Благоевград се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за придобиване, държане и разпространяване на високорискови наркотични субстанции и опит за преместването им през границата на страната.

На 20.03.2021 година, след постъпила оперативна информация, чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Благоевград са спрели лек автомобил, пътуващ от България за Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата. В колата са били открити два пакета, облепени с тиксо и завити в алуминиево фолио.

Въпросните обекти, с тегло 1873 грама, били поставени навътре в аварийна гума в багажника. При осъществен полеви тест съдържащото се в тях вещество е реагирало позитивно на хероин. Водачът на колата – 61-годишният Б.Г. от с. Тополница, община Петрич, е бил арестуван на място.

В хода на следствието е бил открит неговия подстрекател и помощник – 51-годишният Д.А. от гр. Петрич.

Към сегашния миг е известно, че по-рано Б.Г. придобил дрогата от съучастника си – Д.А., който съзнателно го склонил към осъществяване на незаконното действие, за което му заречен възнаграждение и подпомагане. Улеснил го с предоставяне на препоръки, уточнения, набиране на парични средства за пътуването, обезпечаване и даване на наркотичното вещество, както и укриването му в автомобила.

При осъществено претършуване в дома на Д.А. в гр. Петрич са били открити и конфискувани електронна везна, железен апарат за сплескване със следи от хероин и парична сума в размер на 5 400 евро.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград двамата обвинени са арестувани за период до 72 часа. Предстои внасянето в съда на претенции за установяване на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Б.Г. и Д.А. Двамата обвинени са престъпно проявени и осъждани.

Разкриването на незаконното действие е станало в границите на работата за противопоставяне на производството, съхранението и разпространяването на наркотични субстанции, осъществявана от ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Благоевград взаимно с прокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР