Две легенди сложиха край на кариерите си в UFC 283. Бившият

...
Две легенди сложиха край на кариерите си в UFC 283. Бившият
Коментари Харесай

Две легенди сложиха край на кариерите си след UFC 283

Две митове сложиха завършек на кариерите си в UFC 283. 

Бившият първенец в полутежка категория Гловър Тейшейра остави ръкавиците си в осмоъгълника след неговата загуба на UFC 283 от Джамал Хил. 

Хил в профил Тейшейра по време на надпреварата от пет рунда. 

След дуела Тейшейра разгласи, че се отдръпва.

„ Мисля, че съм прекомерно корав и го върша за мое положително. Трудно е за личното ми здраве. Не мога да подкрепям това движение повече. Ще съсредоточа силата си върху подготовката на Алекс Перейра. Той ще резервира колана си за известно време, след което ще се изкачи до полутежка категория, ” сподели Тейшейра пред тълпата в Jeunesse Arena в Рио де Жанейро, Бразилия. 

„ За мен е чест да смъква ръкавиците в същата вечер като Шогун (Маурисио Руа) “, продължи Тейшейра. „ Просто към този момент не се оправям. “

Тейшейра направи своя професионален дебют в смесените бойни изкуства през 2002 година Той се би 23 пъти в осмоъгълника и натрупа връх в кариерата си от 33-9. Бразилецът има най-вече завършвания и победи със събмишън в историята на промоцията в полутежка категория. Връхната точка в кариерата му е спечелването на шампионата за 2005 паунда на UFC 267 през 2001 г. 

Преди него в дуелите от UFC 283 различен именит бразилец също постави завършек на кариерата си. Маурисио " Shogun " Руа също претърпя проваляне от Игор Потиерия и както беше възнамерявал авансово, също се отдръпна от спорта.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР