Две лъвици, спасени от конфликтни зони в Украйна, ще намерят

...
Две лъвици, спасени от конфликтни зони в Украйна, ще намерят
Коментари Харесай

Зоопарк в Шотландия приютява спасени от Украйна лъвици

Две лъвици, избавени от конфликтни зони в Украйна, ще намерят нов дом в шотландски зоопарк, заяви ДПА.

Зоопаркът " Петте сестри ", покрай село Полбет, се готви да посрещне Луна и Плужа, които са евакуирани от регион с тежък обстрел в Източна Украйна през 2022 година

Първоначално двете животни са приютени в Киев и са преместени в Полша, а по-късно - в подслон за животни в Аудсберген, Белгия. Сега те ще намерят непрекъснат дом в зоологическа градина в Шотландия, която и преди е подпомагала животни, претърпели компликации, отбелязва ДПА.

През октомври 2015 година зоопаркът посреща четири лъва - Бос, Скини, Близнак 1 и Близнак 2 от Белгия, където са избавени от пътуващ цирк.

Гари Къран, началник на отдела за месоядни животни в зоологическата градина, сподели: " Пристигането на Луна и Плужа е продължение на нашия дълготраен ангажимент да дадем втори късмет за живот на лъвовете. Екипът ни е подготвен да обезпечи на тези лъвици допустимо най-хубавата грижа, като подсигурява, че те могат да изживеят живота си в мир, тъкмо както направихме за Бос, Скини и останалите. "

Само Скини остава от животните. Другите трима от този момент са умряли.

За двете лъвици ще има особено ограждение в шотландския зоопарк, което да им обезпечи задоволително пространство и комфорт.

Все още не е доказана датата, на която лъвиците ще дойдат в зоопарка, добавя ДПА.

*Снимката е илюстративна


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР