Две лъвчета се родиха погрешка в зоопарка на Благоевград. Можело

...
Две лъвчета се родиха погрешка в зоопарка на Благоевград. Можело
Коментари Харесай

Лъвчетата от благоевградския зоопарк се възстановяват успешно

Две лъвчета се родиха простъпка в зоопарка на Благоевград. Можело е да бъдат умъртвени, тъй като зоопаркът няма условия за развъждането им.

За благополучие, лъвчетата имаха шанс и след намесата на еколози от организацията „ Четири лапи “, те бяха превозени във ветеринарна клиника в София, предава БТВ.

Малките са били в извънредно тежко положение. Наложи се да бъдат реанимирани в зоопарка, описа ветеринарят доктор Илия Райчев, който се грижи за новородените сега.

Животните са доста добре сега, наддават и се хранят, заяви Райчев. Диетата на дребните е от приспособено мляко за котки. Предстои да бъдат имунизирани по скица, само че първо би трябвало да закрепнат.

Ще оцелеят ли двете новородени лъвчета в зоопарка в Благоевград?

Във ветеринарната клиника са кръстили двете дребни - мъжкото е Симба, а женското са нарекли Бамби, само че не се знае дали отсега нататък ще запазят тези имена.

Лъвчетата „ в началото не знаеха къде се намират, в този момент към този момент се ориентират в пространството. Започнаха да ме възприемат като майка “, показа Райчев и добави, че двете дребни съжителстват доста добре едно с друго.

Грижите в този интервал са доста важи, посочи ветеринарят, който съобщи, че има уверения от кмета на Благоевград, че ще бъде построена нова клетка в общинския зоопарк за тях.

„ В събота са идвали проектанти за нова клетка “ удостовери благоевградският градоначалник Румен Томов, който съобщи, че скоро ще посети двете дребни лъвчета във ветеринарната клиника.

Управителят на зоопарка в Благоевград доктор Крум Попниколов съобщи, че се е стигнало до тази обстановка, тъй като лъвицата „ не е показала майчински инстинкт “.

По неговите думи гледачите от зоопарка са се намесили на 3-4 ден, като в началото са оставили майката на „ успокоение “, с цел да видят дали ще стартира да се грижи за дребните.

Лъвчетата Терез и Масуд са пораснали и се усещат добре (снимка + видео)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР