Две криминално проявени лица са задържани при акцията срещу разпространението

...
Две криминално проявени лица са задържани при акцията срещу разпространението
Коментари Харесай

Двама са арестувани във Варна заради новата синтетична дрога, която уби 10 души за една седмица

Две престъпно проявени лица са арестувани при акцията против разпространяването на дрога във Варна. Това съобщи пред публицисти комисар Андрей Ангелов зам. шеф на ОДМВР-Варна, съобщи Нюз.бг.

На къс брифинг той даде детайлности за полицейската интервенция в морската столица. Той уточни, че акцията е извършена на 18.07.2023 година в жк. " Владислав Варненчик. Комисар Ангелов акцентира, че са арестувани две лица - на 18 и 36 години, престъпно проявени. Той добави, че арестуваните са били съседи, които живеели и продавали дрога в еднакъв блок, на еднакъв етаж.

Комисарят добави, че след задържането им не е открит различен случай на разпространяване на фентанил. Въпреки това полицията продължава работата си по случая, сподели още той.

По отношение на умрелите от новата синтетична дрога, Ангелов съобщи, че в кръвта на част от тях е открит метамфетамин, а до телата им са открити спринцовки. Това демонстрира, че преди гибелта лицата са използвали това вещество, разясни той.

По думите му е назначена инспекция дали в интервала от април до в този момент в лечебните заведения на територията на град Варна са осъществявани аутопсии на лица, признати с свръхдоза фентанил. Ангелов акцентира, че предходната година е регистриран един подобен случай.

На днешното съвещание на Министерски съвет министър председателят Николай Денков разгласи, че се създава нов координационен механизъм, който да бори проведената престъпност и вноса на опиати.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР