Две комисии във Висшия съдебен съвет (ВСС) – етичната и

...
Две комисии във Висшия съдебен съвет (ВСС) – етичната и
Коментари Харесай

Две комисии на ВСС ще умуват върху сигнала на Сарафов срещу Гешев

Две комисии във Висшия правосъден съвет (ВСС) – етичната и дисциплинарната, ще прегледат сигнала на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов против основния прокурор Иван Гешев по отношение на изказванието , че е записал телефонен диалог с различен член на Висш съдебен съвет – Йордан Стоев. Това реши на първото си съвещание прокурорската гилдия на Съвета. Миналата седмица шестима кадровици от нея внесоха публично предложение за предварителното освобождение на обвинител №1 от поста му поради „ тежко нарушаване на основния прокурор “, което „ уронва престижа на правосъдната власт “.

С 4 на 3 гласа кадровиците през днешния ден взеха решение да прегледат сигнала на зам.- основния прокурор против началника му.

Главният прокурор Иван Гешев и Йордан Стоев не участваха в гласуването.

Най- дейна беше прокурор Калина Чапкънова, която е измежду подписалите настояването. Повече от кадровиците резервираха безмълвие по време на съвещанието. Конституцията – със запис на негов диалог с сътрудник, кадровика Йордан Стоев. " Трябва да дадем отговор на всички въпроси, по които сме сезирани ", сподели Чапкънова.

Гешев я попита за правното съображение на сигнала. Тя отговори, че няма правно съображение, записано е нарушаване на Конституцията. Той изиска и шестимата да си създадат отказ при гледането на сигнала, поради предлагането им за предварителното му освобождение.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР