Две колела. Една палатка. Няколко раници багаж. Малко газово котлонче.

...
Две колела. Една палатка. Няколко раници багаж. Малко газово котлонче.
Коментари Харесай

Пътешествие без край: Номадският живот на Матилда и Пейман

Две колела. Една палатка. Няколко раници багаж. Малко газово котлонче. Нестихваща обич към приключенията, красивите изгреви и опознаването на нови култури. Това е живописното всекидневие на Матилда и Пейман Алмар през последните три години.

„ Когато се срещнах с Пеймън, той към този момент имаше тази страхотна концепция да пътува по света в продължение на 10 години с колело”, описа Матилда пред bTV.
Снимка: Nomad`s Trails
Започват от Финладния през Швеция и прекосяват Европа.

„ В Испания трябваше да решим по какъв начин да прекараме зимата, тъй като в Европа е много студено, тъй че оставихме нашите почитатели в „ Инстаграм “ да решат и се отправихме към Мароко. Оттам Гамбия, Западна Сахара, Мавритания и Сенегал. В началото на годината се върнахме във Финландия и карахме колело от Хелзинки чак до Полярния кръг през най-студената зима от доста време насам. В Най-мразовитата нощ, която имахме, мисля, че беше -35 градуса”, добави пътешественичката.
Снимка: Nomad`s Trails
Планът за нестихващо пътешестване е комплициран на пауза поради Коронавирус пандемията, която ги заварва в Гамбия. И по този начин, в продължение на година, те живеят там.

Построихме си дребна къща и плантация, намерихме доста другари. Осъзнахме, че даже да прекараш 1-2 месеца в някоя страна, както правехме, до момента в който се придвижвахме с колела не я опознаваш толкоз добре, както когато живеещ в нея за по-дълго време. Тогава започваш да разбираш културата и битието на хората “, добави Пейман.
Снимка: Nomad`s Trails
Разказват, че най-големият културен потрес са срещнали в красивата Мавритания.

Начинът, по който е построено обществото там, е фрапантен, към момента съществува расизъм. Има спектакъл за бели хора и същински плебеи. Ужасно е да видиш по какъв начин се отнасят с чернокожите. Плаках всеки ден, само че съм щастлива, че го претърпях, тъй като разбрах, че такива общества към момента съществуват в някои краища на света “, спомня си Матилда.
Снимка: Nomad`s Trails
От гореща Африка към мразовита Финландия. Безграничното им премеждие не се тормози от температурни амплитуди.

В най-студените дни можете да видите в нашите видеоклипове, когато дърветата са обсипани със скреж и гората е изцяло бяла, а слънцето се отразява в леда по дърветата и е толкоз красиво. Понякога пръстите на краката ми замръзваха. Беше в действителност хубаво да изживея сходна зимни условия, тъй като с смяната на климата към този момент доста рядко има сходна зима “, описаха те.
Снимка: Nomad`s Trails
Предстои „ къщата им на две колела “ да ги откара още веднъж в топлите пясъци на Африка, където ще посетят Кения, Танзания и Намибия.

„ Когато желаете да извършите нещо друго, постоянно приятелите и фамилията ви споделят, че това ще е доста мъчно и съвсем невероятно. Не ги слушайте, отидете и направете това, което обичате”, обръща се Пейман към мечтателите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР