Две жертви и 40 ранени – такава е трагичната равносметка

...
Две жертви и 40 ранени – такава е трагичната равносметка
Коментари Харесай

Нови руски удари и цивилни жертви в Украйна

Две жертви и 40 ранени – такава е трагичната равносметка от следващите съветски ракетни удари по украински цели – този път в град Павпоград, Днепропетровска област. Президентът Володимир Зеленски заключи обстановката и добави, че Украйна работи с сътрудниците, с цел да усъвършенства въздушната отбрана.

 
Първата тематика са последствията от съветските удари, в това число ракетни. До седем сутринта в неделя успяхме да свалим 15 съветски ракети. За страдание, не всички. Продължаваме да работим интензивно с нашите сътрудници, с цел да създадем по-надеждна отбраната на нашето небе. Ракетите на терористите лишиха живота на двама души, напълно млади мъже. На още 40 души – дами, деца, мъже – е оказана здравна помощ поради пострадвания и контузии.
Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Атаката против Павлоград, който съставлява значим железопътен възел, е част от втора вълна от ракетни удари в цялата страна за три дни. 14-годишно момче е починало покрай учебното заведение си, изумено от бомба, в Черниговска област, покрай съветската граница.

Съединени американски щати считат, че съветските военни са дали 100 000 жертви (убити и ранени) в последните пет месеца на сражения против украинските сили в региона на град Бахмут.

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби заяви пред кореспонденти това число, което се основава на оценки на американското разузнаване.

 
Опитът на Русия за атака в Донбас, главно през Бахмут, се провали. Миналия декември Русия стартира необятни интервенции на няколко фронта, в това число Вухледар, Бахмут и Кременна. Повечето от тези старания са в застой или се провалиха. Русия не е била не е в положение да завоюва действителна или стратегически значима територия. Само от декември насам, ние изчисляваме, че Русия е дала над 100 000 убити и ранени, в това число над 20 000 убити в бойни дейности. 
Джон Кърби – представител на Съвета за национална сигурност на САЩ  

През ноември ръководителят на Съвета на началник-щабовете на американската войска ген. Марк Мили уточни, че Русия е дала над 100 000 убити и ранени през първите 8 месеца на войната. Новите данни допускат, че съветските загуби са се нараснали фрапантно през последните месеци. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР