Две жени в Габрово и двама мъже в Плевен са

...
Две жени в Габрово и двама мъже в Плевен са
Коментари Харесай

Коронавируса в Габрово: медсестрата няма симптоми

Две дами в Габрово и двама мъже в Плевен са първите потвърдени случаи на COVID-19 в България. От Министерствата на опазването на здравето, образованието и културата постановиха ограничавания за всеобщи събития до второ разпореждане. Затварят се театри, кина, музеи, стопират концерти, ускорява се контролът в яслите и детските градини.
„ В отделението по инфекциозни заболявания сега има 7 пациенти. Това са двете дами, които са дали позитивна проба за вирусната зараза. Те са в положително положение, прекарали са нощта умерено ”, съобщи изпълнителният шеф на МБАЛ „ Д-р Тота Венкова " – Габрово доктор Минко Михов, пред NOVA.

``
реклама

„ Състоянието на 75-годишната жена се усъвършенства.

Пневмонията е в развой на назад развиване. Няма нови недоволства. Не сме променяли нищо по лекуването ѝ все още, защото положението се усъвършенства ”, сподели още той.

По думите му здравната сестра, която е дала позитивна проба за ковид е без признаци и няма недоволства. „ Към момента не се постанова за нея характерно лекуване ”, безапелационен беше Минко Михов.

Той съобщи, че организацията в болничното заведение ще бъде доста изменена заради наложената карантина. „ Ще спрем плановия банкет на всички заболели, които не се постанова да постъпват по неотложност. Всеки, който има потребност от незабавна помощ, може да пристигна в отделението и ще му бъде оказана такава, както и ще се реши дали може да бъде пренасочен към друго лечебно заведение или ще остане при нас ”, изясни Михов.

„ Очакваме резултатите от пробите в обедните часове.

Освен чиновниците в болничното заведение, има проби на контактни от първи и втори ред на втория пациент, който даде позитивна проба ”, съобщи шефът на РЗИ-Габрово Николай Пенчоков.

„ След информацията за двете позитивни проби животът в Габрово е изменен. С моя заповед са спретни образователните занятия в детските градини и ясли. Това важи до второ разпореждане. Всички следим обстановката ”, сподели кметът на Габрово Таня Христова.

„ Забранили сме всички културни и всеобщи мероприятия.

Още през вчерашния ден стартира стерилизация на градския превоз, както и на публични места. След прекъсване на дъжда ще стартира стерилизация и на улиците ”, уточни още тя.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да с
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР