Две жени, свързани със забранената Кюрдска работническа партия (ПКК), стреляха

...
Две жени, свързани със забранената Кюрдска работническа партия (ПКК), стреляха
Коментари Харесай

Две джихадистки убиха полицаи и се самовзривиха

Две дами, свързани със неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК), стреляха по служители на реда, охраняващи полицейски обект в град Мерсин, Южна Турция и по-късно се самоубиха, като взривиха бомби закрепени по телата си, сподели вътрешният министър на Турция, Сюлейман Сьойлю. Един служител на реда беше погубен при офанзивата, до момента в който втори служител на реда и цивилна жена бяха ранени.

 Анадолска организация

Нападението е осъществено късно нощес в 23 часа, в региона Мезитли в средиземноморската провинция Мерсин от две терористки, разгласи министър Сьойлю пред кореспонденти.

" Те стреляха по полицията, охраняваща хотел за чиновници по сигурността, предизвиквайки престрелка сред тях и полицията и група нощни пазачи, които се втурнаха към местопроизшествието ", изясни Сьойлю.

 Анадолска организация

" Терористките бяха ранени по време на тези конфликти. По време на продължаващата престрелка се чуха две обособени детонации. Жените са били готови за гибелен атентат. “, разгласи министъра. „ Тъй като бяха ранени, те схванаха, че няма да могат да избягат и се самовзривиха “.

Сойлу добави, че жена, която е седяла на балкон наоколо до местопроизшествието, е била ударена от подведен патрон по време на конфликтите. Нито тя, нито вторият служител на реда са потърпевши съществено, сподели той.

 Анадолска организация

Днес вътрешното министерство разгласи, че Дилшах Ерджан с кодово име Зозан Толан е една от двете терористки, направили офанзивата. По случая е арестуван и един хипотетичен съизвършител, който е бил в региона с пушка. Води се следствие.

Няма изказване за офанзивата от въоръжените кюрдски групи.

 Анадолска организация

ПКК е оповестена за терористична организация в Турция, Европейския съюз и Съединените щати. Тя управлява въоръжено въстание против турската страна от 1984 година и от този момент спорът е умъртвил десетки хиляди хора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР