Две жени от Пловдивско станаха жертви на Интернет измама. Те

...
Две жени от Пловдивско станаха жертви на Интернет измама. Те
Коментари Харесай

Дами олекнаха с над 20 бона заради женкар

Две дами от Пловдивско станаха жертви на Интернет машинация. Те преведоха над 20 хиляди лв. на чужд привиден любовник с подправена идентичност.

Мъжът се представял за американски жител, влюбен в двете българки, а началникът на отдел ”Икономическа полиция ”- Пловдив комисар Славчо Алексиев разясни, че парите са в банковата сметка на мнимият Дон Жуан и той към този момент е арестуван.

Обещавал е и на двете дами брак и благосъстояния по Интернет.

Мошеникът е на 20 години и е от Великотърновско. Оказало се обаче, че това е част от огромна Интернет машинация. По следите му тръгнали чиновници от „ Икономическа полиция ” в града под тепетата.

„ По неговата банкова му сметка са били преведени парите, които са изпратили двете дами. Работата за определяне на други възможни участници в тази скица продължава ”, съобщи шефът на ”Икономическа полиция ”- Пловдив.

По думите му това е един от дребното случаи, в които парите са преведени по сметка в България.

„ Обикновено средствата се изпращат по банкови сметки в Съединени американски щати, Турция, Камерун ”, уточни той пред Нова телевизия.

„ Мъжът се е показал за боен, работещ в база в Близкия изток. Изпратил е фотография с военна униформа. Започва връзка и след известно време под друг претекст стартира да желае разнообразни суми - за самолетни билети, за освобождение на багаж от митницата ”, сподели пък началникът на отдел „ Компютърни закононарушения ” - Пловдив.

„ Измамникът и жертвите са контактували между тях посредством обществените мрежи. Използват гугъл преводач. Той е съумял да заблуди двете дами, като ги излъгал, че е претърпял фамилна драма – изгубил си е фамилията и твърди, че в момичето, с което си написа, е намерил сродна душа и желае фамилен живот. След като е спечелил доверието на жертвата си, мъжът стартира да желае пари “, прибавя той.

„ В банковата сметка и в дома на измамника са открити парите, които пострадалите са изпратили. Вчера са върнати на едната жена, а през идната седмица ще си ги получи и другата “, сподели още шефът от „ Компютърни закононарушения ” - Пловдив.

Той разкри, че в дома на мнимия Дон Жуан са открити и опиати.

В момента има взрив на тези така наречен любовни измами. Има и други дами, които се оплакват в отдела. През последната година случаите са над 15.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР