Две жени на 53 и 43-годишна възраст засега са в

...
Две жени на 53 и 43-годишна възраст засега са в
Коментари Харесай

Две жени още са в неизвестност след взрива в “Арсенал“, съществува опасност от вторичен взрив

Две дами на 53 и 43-годишна възраст към този момент са в неопределеност при гърмежа в цеха в цех " Арсенал ". Все още не са почнали избавителни мероприятия и почистване на отломките, защото съществува заплаха от второстепенен гърмеж. Това съобщи пред медиите Тодор Деянов, апелативен прокурор на град Пловдив.
Прочетете още
В момента пътува група от профилиран отряд за битка с тероризма, които ще обезопасят периметъра и ще управляват интервенцията по почистване на останките и търсене на двете дами.

По време на брифинга отхвърлиха решителност в това жертвите да са три. Не се знае дали дамите са живи или са умряли. Вероятно те са под отломките - затрупани. Вследствие на гърмежа е изхвърлено тялото на 55-годишен мъж - един от тримата служащи в цеха. Цехът е тотално опустошен, сподели Деянов. Пострадала е и жена на 43 години, която се е намирала наоколо до цеха. Тя е с черепно-мозъчна контузия и е превозена в болница.

Инцидентът е станал към 11.06 часа през днешния ден. Сигналът на тел. 112 е подаде в 11.13 часа на тел. Образувано е неотложно досъдебно произвеждане, което се следи от окръжна прокуратура Стара Загора. Разпитан е шеф промяна на цеха.

Все още е не е ясно по какъв начин е станал гърмежа. Деянов сподели, че се дължи на нарушаване на софтуерните правила, свързани с сигурност на труда. Смяната е почнала в 7.40 и следва следствие кои правила са нарушени.

В цеха са се произвеждали произведения, свързани със звуково-светлинни резултати. Не става субстанции за бойно предопределение, а по-скоро от рода на фойерверките.

На прилежащите здания при гърмежа има счупени стъкла.

Окръжният прокурор Дичо Атанасов съобщи, че следствието ще се организира от Национална следствена работа. Предприети са дейности за известяван на околните. Хората са от Казанлък и покрайнините. На този стадий не е ясно с какъв стаж са.

" Вероятно е човешка неточност, тъй като това е рисково произвеждане и в случай че се извършват всички софтуерни условия, това не би последвало ", сподели Атанасов.

В " Арсенал " към този момент не са на разположение учредения за прекъсване на работата.

На място незабавно са реагирали два екипа на пожарната. Имало е възпламеняване с експлозия. Пожар като горене не е имало, споделиха от пожарната, само че потвърдиха, че заплаха за последващите дейности към момента има.

Случая разяснява и министърът на стопанската система Никола Стоянов.

" Успях да се свържа по телефона със притежателя на " Арсенал ", предложили сме цялостна помощ, която министерството може да предложи. Прекалено е рано да се приказва за аргументите, сега всички старания са ориентирани към това да се оправят с следствията ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР