Две изложби с картини и малки пластики бяха открити в

...
Две изложби с картини и малки пластики бяха открити в
Коментари Харесай

Картини и малки пластики от фонда на галерия „Кирил Петров“ показват в Монтана

Две изложения с картини и дребни пластики бяха открити в изложба „ Кирил Петров “ в Монтана. Изложбите са с експонати от фонда на галерията и са наречени „ Рисунка и дребна пластика “ и „ Местни художници “.
Първата галерия „ Рисунка и дребна пластика “ демонстрира 45 произведения на модерни създатели от цялата страна. Те са показани с картини, плакети, релефи и дребни пластики. В картините доминира фамилна и битова тема. Изработени са с разнообразни техники, като са употребявани туш и перо, въглен, молив, пастел и флумастер. Представени са създатели от разнообразни генерации и специалности на изкуството – графици, скулптори и живописци. Сред тях са известни имена в изкуството като Георги Чапкънов, Боян Трендафилов и Димитър Костов.
Малките пластични произведения показват многообразието от стиловете на създателите им – реалистични, фигуративни и геометрични. За направата на скулпторите са употребявани разнообразни материали – дърво, бронз, шамот и други.
Част от творбите са основани на интернационален пленер по живопис и скулптора в Монтана през 2011 година, в който са взели участие създатели от Турция, Румъния и Франция.
Втората галерия „ Местни художници “ показва произведения на 15 създатели от Монтана и района. Сред тях са известни имена като проф. Галилей Симеонов, Милчо Петров, Теодоси Антонов, Димитър Димитров, Венелин Захариев и Дончо Планински. Със свои произведения са показани и създатели от новото потомство като Виктория Михайлова, Петър Григоров и Димитър Гоцак.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР