Две ирански ракети са ударили украинския пътнически самолет, съобщи The

...
Две ирански ракети са ударили украинския пътнически самолет, съобщи The
Коментари Харесай

Две ирански ракети са ударили украинския пътнически самолет

Две ирански ракети са блъснали украинския пътнически аероплан, заяви The New York Times, публикувайки тествани фрагменти от охранителни камери, показващи двойка снаряди, които се плъзгат в небето, преди да ударят задачата си.
Ракетите са изстреляни с период от 30 секунди и оказват помощ да се изясни мистерията за какво транспондерът на самолета не е работил - той е бил деактивиран от първия удар, преди да бъде свален след секунди от втората ракета, заяви изданието.
Техеран в продължение на дни отхвърляше западните изказвания, учредени на американското разузнаване, че украинският Boeing 737 е свален от негова ракета. Но в събота пристигна самопризнание на виновност, откакто бригаден военачалник Амирали Хаджизаде, командващ въздушно-космическите сили на Корпуса на революционната армия на  Иран, каза, че оператор на ракетната установка е сбъркал самолета с крилата ракета и е разкрил огън.
Кадрите, показващи свалянето на самолета, са снимани от покрив в Бидкане, село на четири благи от ирански боен обект.
Иран обяви първите арести поради инцидентната пукотевица по украинския лайнер, предизвикал гибелта на 176 души, без да уточни кой или какъв брой души са били арестувани.
Как се случи всичко - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР