Две хиляди военнослужещи и цивилни служители от различни военни формирования

...
Две хиляди военнослужещи и цивилни служители от различни военни формирования
Коментари Харесай

Дари кръв – спаси живот: Две хиляди военнослужещи дариха кръв за пациентите на ВМА

Две хиляди военнослужещи и цивилни чиновници от разнообразни военни формирования подариха безплатно кръв от началото на годината, помагайки на екипите на Военномедицинска академия (ВМА) в борбата за човешкия живот, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Кръводаряването трансформира живота на хиляди пациенти всяка година. Нуждите са ежедневни – за разнообразни тежки интервенции, за потърпевши при пътни произшествия, за пациенти с онкологични болести.

Насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от нашите задачи. В тази връзка от време на време организираме акции в цялата страна и хиляди българи годишно застават зад идеята „ Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот!”, разяснява проф. Румен Попов, началник на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

Около 7000 са годишно кръводарителите във ВМА. Половината от тях са от редовете на Българската войска.

Националната трансфузионна система е част от националната сигурност, а Кръвният център на ВМА от своя страна е част от тази верига. При нужда постоянно се отзоваваме – освен на територията на София, само че в цялата страна, посочи още проф. Попов.

Той благодари на всички донори, които безплатно оказват помощ за спасяването на човешки животи!

Извън акциите „ Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот!”, всеки искащ може да подари вяра на болен в неволя в Кръвния център на ВМА всеки ден от 8.00 до 16.00 часа. За спомагателна информация можете да се обадите на: 02/ 92 25 506.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР