Две групи протестираха пред Съдебната палата днес. Едната бе срещу

...
Две групи протестираха пред Съдебната палата днес. Едната бе срещу
Коментари Харесай

Две групи протестиращи се събраха пред Съдебната палата

Две групи стачкуваха пред Съдебната палата през днешния ден. Едната бе против номинацията на Иван Гешев за основен прокурор, а другата - младежите с черни тениски и татуировки, познати от демонстрацията във вторник. Общият брой на демонстратите бе няколкостотин души.

През цялото време сред двете групи тлееше напрежение. То се изрази най-много в замяна на словесни престрелки, макар че в един миг захвърчаха стотинки и празни пластмасови бутилки. За сигурността на мероприятието на място имаше огромен брой жандармеристи. Част от чиновниците на реда бяха облекли светлоотразителни жилетки с надпис " Антиконфликт полиция ".

По-рано през днешния ден пленумът на Висшия правосъден съвет единомислещо гласоподава чуването на претендента за основен прокурор Иван Гешев да е на 24 октомври от 10:00 часа в заседателната зала на кадровия орган на ул. " Екзарх Йосиф ". Датата беше посочена и в хронограмата за избор на обвинител №1, само че законът изисква на особено съвещание на пленума да бъдат посочени часът, датата и мястото за чуване и избор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР