Две горещи теми, по които се очакваха бурни дебати, отпадат

...
Две горещи теми, по които се очакваха бурни дебати, отпадат
Коментари Харесай

Горещи теми отпадат от сесията на Общинския съвет в Пловдив

Две горещи тематики, по които се чакаха бурни диспути, отпадат от днешната сесия на локалния парламент. Общинските съветници от ГЕРБ взеха решение да изтеглят от дневния ред предлагането за възбрана на преместваеми обекти на пл. „ Централен”, което бяха внесли поради недоволството, че там е поставено виенско колело. Политическото решение е взето, откакто кметът Здравко Димитров изясни, че администрацията приготвя промени в наредбата, с която ще се дефинират зони особено за атракции. „ Марица” в детайли писа през вчерашния ден за проблема.

Втората тематика касае спомагателни средства за шестте региона в размер на 1,7 млн. лв., които съветниците от ГЕРБ се канеха да изискат от бюджета на сесията. Допълнителното финансиране се отсрочва към този момент, тъй като, както кметът изясни, свободни средства няма и следва разплащане за към този момент започнатите обекти.

В дневния ред са включени 22 точки. Съветниците ще одобряват смяната на бюджета за 2020 година, който се усилва поради преведените пари от предходното държавно управление за делегираните действия – образованието.

Съветниците заседават в постройката на локалния парламент на ул. „ Авкс. Велешки” 20. Следващата сесия ще бъде след парламентарните избори, в случай че не се наложи незабавно да се гласоподава някакво значимо решение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР